Agrokor vina: Degustirana vina novih berbi

agrokor-vina-degustacija-studeni-2010-1-largeU prostorima zagrebačke Akademije vina jučer je održana degustacija vina za novinare i sommelijere. Gosti su ovom prilikom mogli uživati u čak 14 različitih vina, s naglaskom na vina nove berbe i ona koja su osvajala priznanja i nagrade u protekloj godini te neke nove etikete, ističe se u priopćenju Agrokor vina.

Okupljeni su tako mogli kušati Festigiu Cabernet Sauvignon 2009., dobitnika zlatne medalje na nedavno održanom ocjenjivanju Emozioni dal Mondo, zatim Merlot e Cabernet Insieme 2010., beljski Merlot 2008., nagrađen priznanjem Regional Trophy i zlatnom medaljom na Decanteru 2010,  kao i vrhunsku beljsku Graševinu 2009. te Postup Donja Banda 2007.

Ova dva zadnja vina ističu se visokim bodovima prema ocjenjivanju Parkera, najpriznatijeg i najutjecajnijeg svjetskog vinskog kritičara. Ukupno 90 bodova za Graševinu najviša je ocjena koju je dobilo neko hrvatsko vino, a ne zaostaje puno niti Postup s 86 bodova.

Akademija vina osnovana je krajem 2009. godine, a otvorena je za sve ljubitelje vina i zainteresirane za učenje o vinu. Održana degustacija nadovezuje se na temeljne ideje osnivača i entuzijasta iz Akademije vina, a s obzirom da se mišljenje struke i suradnika iznimno cijene, želja im je ovakvo društvo okupiti nekoliko puta godišnje kako bi zajedno kušali nova i nagrađena vina, nove berbe, te ih zajedno prokomentirali, zaključuje se u priopćenju Agrokor vina.

agrokor-vina-degustacija-studeni-2010-2-large

Prethodni članakZagrebačka pivovara predstavila Božićno pivo
Sljedeći članakPlaybrand: Konferencija o marketingu usmjerenom prema djeci