AGZ: Začini prepoznatljive kvalitete i dizajna

agz-zacini-wideTvrtka AGZ na hrvatskom je tržištu prisutna već 22 godine. Danas u asortimanu ima više od stotinu proizvoda prepoznatljive kvalitete i dizajna, a obavlja i uslužno pakiranje za jedan hrvatski trgovački lanac.

Prošle godine asortiman su osvježili s 36 staklenih bočica novih mono začina i mješavinama začina vlastite recepture bez konzervansa, boje i umjetnih aroma.

AGZ asortiman začina uključuje: papar crni i bijeli zrno/mljeveni, paprika mljevena začinska slatka ili ljuta, lovorov list/mljeveni, bosiljak, peršin, mažuran, slatki program od posipa za kolače, čokolade u prahu pa do standardnih proizvoda: grožđica, kokosa, hrvatskog rogača itd.

Najprodavanija pakiranja su od 50 i 100 grama, a ovisno o godišnjem dobu mijenja se ‘popularnost’ pojedinog proizvoda. Tako u proljetnom periodu titulu najprodavanijeg nosi limunska kiselina, dok su zimi najprodavanije delikates, slatka, chilli i ljuta paprika, soda bikarbona, orah i mak.

Široki dio AGZ asortimana zastupljen je u većini trgovačkih lanaca, a kapilarnom prodajom zadovoljavaju manje trgovine.

Zahvaljujući proizvodnom kapacitetu od 25 tona po danu, AGZ zadovoljava potrebe hrvatskog, ali i inozemnog tržišta (Njemačka, Švicarska, Švedska, BiH, Srbija).

“Sa zadovoljstvom možemo najaviti, kao prvi u Hrvatskoj, začine certificirane po Halal standardu”, ističe Barbara Mezak iz AGZ-a.

Prethodni članakZačini: Negativno ‘začinjen’ trend
Sljedeći članakHrvatska vina na sajmu “Vinexpo 2011” u Bordeauxu