Zadro – nisam siguran hoću li preuzeti Dalmacijavino

marinko-zadroMarinko Zadro još uvijek nije siguran hoće li preuzeti Dalmacijavino. Šokirao ga je DORH koji se žalio na rješenje splitskog Trgovačkog suda kojem je Zadri dana imovina za koju je dao ponudu na javnoj dražbi održanoj 23. veljače.

DORH tvrdi da su među nekretninama i tereni koji su u vlasništvu države

“Ne znam što je DORH radio. Dali smo jamčevinu, a naša ekipa geodeta i odvjetnika radi na tim papirima. Ako to ne bude u redu, povući ćemo se”, rekao je Zadro u intervjuu za tjednik Lider.

Zemljišne knjige, tvrdi, su nesređene. “Pogledali su ih moji pravnici, negdje je nešto skriveno, nešto nije prikazano, nešto jest. Nevjerojatno je da od svoje privatizacije 1998. Dalmacijavino nije još ni sebe uknjižilo kao vlasnika. Nije ni čudo da je u stečaju”, istaknuo je Zadro.

Njegove dvije šećerane virovitički Viro i županjska Sladorana lane su poslovale s velikim gubicima, Viro 61,5 milijuna kuna, a Sladorana 167,3 milijuna kuna.

“Nama su problem manjak repe i plin, čija je cijena u 2013. bila iznimno visoka, tako da je u skladu s tim i proizvodna cijena šećera koji je prodavan u 2014. bila iznimno visoka, a cijena gotovog šećera se prepolovila i na najnižoj je razini od kada se prati cijena šećera u EU. Plin je preskup i cijena bi mu morala biti niža i za kemijsku industriju i za šećerane.

No što da radimo ako nikome nije stalo? Nije riječ samo o nama , nego i o 3000 ljudi, poput obrtnika, proizvođača repe i prijevoznika, koji se s nama bore za preživljavanje”, rekao je Zadro za Lider. (Liderpress.hr)

Prethodni članakUkida se naknada za povrat ambalaže mliječnih proizvoda?
Sljedeći članakNovi Univerexport u Staroj Pazovi