Akvizicija Hersheya i Campbella u području zdrave hrane

Američki prehrambeni divovi Campbell Soup i Hershey objavili su sporazume o najnovijim velikim akvizicijama u sektoru zdrave hrane na koje ukupno planiraju utrošiti gotovo šest milijardi dolara.

Tvrtka Campbell Soup objavila je planove o kupnji proizvođača grickalica Snyder’s-Lancea za 4,87 milijardi dolara u gotovini, u nastojanju da novim proizvodima kompenzira slabiju prodaju juha. Snyder’s-Lance peti je najveći američki proizvođač zdravih grickalica, uključujući čips Cape Cod, a vlasnik je i brendova poput vegetarijanskih zalogajčića Eatsmart.

Hershey je, u međuvremenu, objavio da će izdvojiti oko 921 milijun dolara za akviziciju tvrtke Amplify Snack Brands, proizvođača kokica SkinnyPop i tortilja čipsa Paqui.

Akvizicije su dio nastojanja velikih američkih prehrambenih kompanija da udovolje sve većim zahtjevima američkih kupaca u pogledu zdrave prehrane. Većina proizvoda iz ponudi tvrtki Snayder’s-Lance i Amplify Snack, kako navode, ne sadrži umjetne sastojke ni transmasti.

Tržište ukusnih zdravih zalogajčića u Sjedinjenim Državama procjenjuje se na oko 8,95 milijardi dolara, što bi značilo da je u posljednjih pet godina poraslo za gotovo 15 posto, prema podacima Euromonitor Internationala.

Tržište zdravih slatkih zalogajčića dosegnulo je vrijednost od 10,37 milijardi dolara, što je povećanje od preko 20 posto u istom razdoblju. (Hina)

Prethodni članakPonudu poljskog OT Logisticsa prihvatilo 148 dioničara Luke Rijeka
Sljedeći članakNova etiketa Zvijezdinog suncokretovog ulja