Aleš Završnik imenovan direktorom tvrtke Mars Hrvatska

ales-zavrsnikAleš Završnik preuzeo je poziciju direktora tvrtke Mars, Inc. za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te će biti zadužen za razvijanje poslovanja ove tvrtke, inače  jednog od vodećih svjetskih proizvođača hrane.

Završnik je devet godina gradio karijeru unutar tvrtke Mars, Inc. kao direktor za Sloveniju, a prije tri godine preuzeo je vođenje poslovanja tvrtke u Izraelu i Palestini.

Karijeru je započeo na poziciji komercijalista za prodaju u tvornici duhana Ljubljana kao direktor prodaje. Diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Ljubljani te organizaciju i management u Kranju.

Brend Mars nastao je 1911. godine kada su Frank Mars i njegova supruga Ethel započeli s proizvodnjom čokoladice Mars u vlastitoj kuhinji u Tacomi u američkoj saveznoj državi Washington. Danas je Mars, Inc. treći najveći proizvođač hrane i jedna od najvećih privatnih tvrtki u obiteljskom vlasništvu.

Tvrtka zapošljava više od 70.000 djelatnika na 250 lokacija u svijetu te posjeduje 151 tvornicu u 67 zemalja svijeta. Ostvareni godišnji prihod na globalnoj razini nadmašuje 30 milijardi američkih dolara.

Mars, Inc. posluje u šet poslovnih jedinica: Čokolada, Prehrana i njega kućnih ljubimaca, Wrigley žvakaće gume i slatkiši, Hrana, Piće i Symbioscience, a neki od najpoznatijih brendova su M&M’s, Snickers, Dove, Galaxy, Mars, Milky Way, Twix, Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar, Royal Canin, Orbit i dr.

Prethodni članakKozmo srijeda donosi popuste na dječju galanteriju
Sljedeći članakProvedena dokapitalizacija karlovačkog KIM-a