Agrokor razmišlja o velikom distributivnom centru u Srbiji

ante-todoric-agrokor midiPlanovi o novim investicijama u regiji zasad su usmjereni samo na ulaganja u postojeće poslovanje, rekao je potpredsjednik Agrokora za maloprodaju Ante Todorić na regionalnoj poslovnoj konferenciji u Beogradu

Za rast kupovne moći u zemljama regije najvažnije su investicije za što je Agrokor jedan od najboljih primjera, izjavio je izvršni potpredsjednik te tvrtke za maloprodaju Ante Todorić na regionalnoj konferenciji poslovnih ljudi u Beogradu održanoj u četvrtak.

“Agrokor je jedan od najboljih pokazatelja da se u ovoj regiji može uspjeti i konkurentno ulagati”, istaknuo je Todorić i dodao da je ova kompanija uspješna ne samo u Hrvatskoj, gdje ima veliki broj srednjih i manjih investicija, već i u Sloveniji gdje je vlasnik trgovačkog lanca Mercator, zatim u Srbiji gdje također posluje Mercator, ali je Agrokor investirao i u zrenjaninski Dijamant, tvornicu vode Mivela, a u Bosni i Hercegovini u Sarajevski kiseljak.

“Tko god nije inovativan i ne ulaže u novu proizvodnju i u svoje ljude, sigurno neće biti održiv na duži rok jer su svi gospodarstvenici u regiji suočeni s najvećom svjetskom konkurencijom u svim područjima”, ocijenio je.

Todorić je poručio sudionicima skupa u Beogradu da je uvjet održivosti na duži rok konkurentnost i prestiž u vlastitoj branši.

Također, rekao je da Mercator, koji posluje u okviru Agrokora na srpskom tržištu, uvijek reinvestira profit u Srbiji, te da očekuje investicije u trgovine.

“Razmišljamo i o velikom distributivnom centru”, izjavio je Todorić za Hinu.

“Imamo interesantne planove za Srbiju”, rekao je on, ali nije želio komentirati navode u beogradskom tisku kako Agrokor želi kupiti Victoriaoil, odnosno njezinu robnu marku Iskon ulje.

Upitan kakvi su planovi Agrokora za regiju glede eventualno novih investicija on je rekao da se zasad planiraju samo ulaganja u postojeći biznis.

“Kako se popeti na vrh jugoistočne Europe i tamo opstati – koncern Agrokor” bila je tema o kojoj je sudionicima skupa govorio Todorić.

Kako su najavili organizatori – Privredni vjesnik i mediji partneri iz regije, cilj poslovne konferencije koja završava u petak bio je poticanje regionalne suradnje i zajednički nastupi na trećim tržištima.

Nakon konferencije u Beogradu, gospodarstvenici će se ponovno sastati u Skoplju, Ljubljani i Istanbulu kako bi ugovorili nove poslove kojih je na ovaj način, kako kažu, do sada sklopljeno više desetina. (banka.hr / Hina)

Prethodni članakRade Šerbedžija na Danima komunikacija
Sljedeći članakMinistarstvo gospodarstva u pojačanom nadzoru trgovačkih lanaca