Arena Centar dobio uporabnu dozvolu

arena-centar-zagreb-izgradnja-ftdTrgovačko-zabavni centar Arena Centar dobio je uporabnu dozvolu mjesec dana prije otvorenja zakazanog za 5. studeni.

TriGranitov projekt za koji je ishođena uporabna dozvola vrijedan je 244 milijuna eura, a smješten je na jugo-zapadnom ulazu u Zagreb.

Stručno povjerenstvo izvršilo je tehnički pregled na svim zajedničkim prostorima unutar centra i potvrdilo svu tehničku ispravnost Arena Centra koji se prostire na 175.000 kvadratnih metara bruto razvijene površine s ukupnom površinom za iznajmljivanje od oko 60.000 kvadratnih metara.

S uporabnom dozvolom Arena Centar je dobio sve potrebne dozvole za otvaranje, ističe se u priopćenju za medije.

“Iznimno smo zadovoljni s građevinskim radovima te ponosni dobivanjem uporabne dozvole nekoliko tjedana prije očekivanog. Od samog početka gradnje u srpnju prošle godine ukupno 2.500 radnika, koliko ih je bilo angažirano, naporno je radilo kako bi se ispoštovali svi rokovi. Trud svih uključenih doveo je do toga da se u izgradnji napredovalo čak 15 dana ispred postavljenih rokova. Veselimo se otvorenju Arena Centra za javnost 5. studenog ove godine”, izjavio je Vlaho Kojaković, direktor TriGranita u Hrvatskoj.

Gradnja Arena Centar počela je 21. srpnja 2009. Glavni izvođač radova je MI Grupa koju čine hrvatske građevinske tvrtke Mucić & Co., Međimurje graditeljstvo i Tromont. Stručni nadzor nad radovima obavljao je IGH-ov tim, a koordinirao TriGranitov stručni tim. (pd)

Prethodni članakNovi trendovi: Mobilna tehnologija u trgovini
Sljedeći članakZvijezda margarine umijesi i nagrade odnesi