Atlantic Grupa: Za akvizicije 200 mil. kuna

Atlantic Grupa je ponajviše zainteresirana za daljnje akvizicije ljekarna i to u Hrvatskoj i regiji

atlantic-grupa-logo-midiAtlantic Grupa ima na raspolaganju 200 milijuna kuna za nove akvizicije čije bi potencijalne mete bile u ljekarničkom biznisu te u segmentima dodacima hrane i prehrane za sportaše, navodi se u izgledima kompanije za ovu godinu.

Prema prezentaciji za investitore Atlantic Grupe održane tijekom Road showa održanog u Beogradu, ta je hrvatska kompanija ponajviše zainteresirana za daljnje akvizicije ljekarna i to u Hrvatskoj i regiji. Također, potencijalne mete akvizicija Atlantic Grupe, i to u Europskoj uniji, bi bile kompanije, brendovi i tržišne udjeli u segmentu dodataka hrane i prehrane za sportaše.

Za cijelu 2009. godinu Uprava te kompanija naglašava da nema potrebu za refinanciranjem dugova jer njezin dug dospijeva tek 2011.

U prvom kvartalu Atlantic je ostvarila rast prihoda od 12 posto, te pokrenula projekte kao što su lansiranje Cedevite Go te nove distribucijske ugovore s Fererrom u Sloveniji i s Karolinom i Nestleom u Hrvatskoj. Među ostalim projektima te kompanije za 2009., su otvaranje novih ljekarni te lansiranje nove linije za sportaše u podbrendu Multipower.

Atlantic grupa planira ostvariti jednoznamenkasti rast prihoda i prihoda od prodaje te dvoznamenkasti rast EBIT i EBITDA u 2009. , stoji u prezentaciji koja je objavljena i na web stranici Atlantic Grupe.

Druga domaća kompanija, Podravka, u svojim poslovnim prioritetima do 2011. navodi da planira rasti organski i putem akvizicija. Naime, Podravka želi kupiti brendove u svojim ključnim segmentima, a ciljano tržište je Europska unija, rečeno je na prezentaciji te kompanije u Beogradu.

U ponedjeljak oko 13 sati na Zagrebačkoj burzi cijena dionice Atlantic Grupe je iznosila 526 kuna, u padu od 0,48 posto dok je cijena Podravke porasla za 0,78 posto na 235 kuna međutim obje dionice su ostvarile slab promet. (Bankamagazin)

Prethodni članakAkcija “Kupujmo hrvatsko” u Zadru
Sljedeći članakIPK Kandit: Gubitak prvog kvartala 595.000 kuna