AWT pokrenuo predstečajni postupak

Tvrtka AWT International d.o.o. (AWT) pokrenula je predstečajni postupak zbog nemogućnosti podmirenja dospjelih regresnih obveza prema bankama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma kao glavnog dužnika, objavio je u petak taj distributer robe široke potrošnje.

Kako se navodi u priopćenju tvrtke, Trgovački sud u Zagrebu je u srijedu, 14. lipnja 2017. godine prihvatio prijedlog AWT-a za pokretanjem predstečajnog postupka.

“Razlog zbog kojeg je Uprava tvrtke odlučila pokrenuti ovaj postupak je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma d.d. kao glavnog dužnika. S obzirom na to da zakon o izvanrednoj upravi nad društvom Agrokor d.d. i povezanim društvima predviđa namiru vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja AWT-u neispunjivu obvezu”, ističu iz AWT-a.

Naglašavaju i kako predstečajni postupak omogućava AWT-u redovno funkcioniranje i uređenje odnosa s vjerovnicima te zaštitu poslovnih partnera, kupaca, dobavljača i zaposlenih.

“AWT radi punim kapacitetom i nastavlja s poslovanjem s kupcima i dobavljačima kao i prije novonastale situacije”, zaključuje se u priopćenju te tvrtke.

Trgovački sud u Zagrebu za povjerenika u predstečajnom postupku AWT-a imenovao je Zvonimira Bodrožića, a rješenjem o otvaranju postupka vjerovnici su pozvani da u roku 15 dana od dana objave rješenja prijave svoje tražbine nadležnoj jedinici Fine.

Sjedište AWT-a je u Zagrebu i, uz Hrvatsku, tvrtka posluje u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj, a među partnerima tog distributera su i brendovi kao što su Barilla, Fructal, Henkel, Lego, Nestle, Danone, Milford, itd.

Po podatcima iz financijskog izvješća za 2015. godinu, te je godine tvrtka imala ukupne prihode od gotovo 810 milijuna kuna, a ostvarila je bruto dobit od 8,2 milijuna kuna. (Hina)

Prethodni članakSpar Hrvatska i Žito suradnju obilježili davanjem donacija
Sljedeći članakHelen Harper Baby pelene