Badel 1862 strateški investitor u Duh u boci

Proizvođač popularnog Old pilot’s gina nastavlja poslovati kao craft destilerija, a Badel 1862 postaje strateški investitor u Duh u boci i preuzima distribuciju u Hrvatskoj i Adria regiji

Badel 1862 prepoznao je vrijednost i dosadašnje rezultate zagrebačke craft destilerije Duh u boci te se kao strateški investitor odlučio podržati njezin daljnji razvoj. Duh u boci nastavlja poslovati kao craft destilerija, a Badel 1862 dokapitalizacijom i preuzimanjem distribucije daje podršku ulaganjima u širenje proizvodnih kapaciteta i jačanju tržišnih pozicija njihovih proizvoda, objavljeno je iz kompanija.

“Badel 1862 svoju lidersku poziciju na hrvatskom i tržištu Adria regije uspješno čuva već desetljećima zahvaljujući s jedne strane čuvanju svoje tradicije i vrijednog nasljeđa, a s druge uspješnim praćenjem trendova i prilagođavanjem svoje ponude novim navikama i željama potrošača. To uključuje i promišljeno širenje naše ponude premium proizvodima s kojima ostvarujemo izvrsne rezultate i na domaćem tržištu i u izvozu. Zato smo se uz sve što već radimo na tom području odlučili za još jedan iskorak. Kao strateški investitor ulazimo u suvlasništvo vodećeg hrvatskog craft proizvođača vrhunskih jakih alkoholnih pića sa željom da podržimo njihov daljnji razvoj i rast. Naime, u kategoriji premium jakih alkoholnih pića posebno mjesto imaju premium craft proizvodi kakve kod nas radi upravo Duh u boci. To nas je motiviralo na ovo strateško ulaganje koje će imati pozitivan utjecaj ne samo na Badel 1862 i Duh u boci već i na cjelokupnu domaću industriju”, izjavio je direktor marketinga Badela 1862 Lovro Vučković.

Tvrtku Duh u boci osnovali su 2017. Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, a prvi proizvod s kojim su odmah osvojili naklonost potrošača, ali i nagrade na vodećim sajmovima u svijetu, bio im je Old pilot’s gin. Već na prvom izlasku na svjetsku scenu 2019. Old pilot’s gin proglašen je najboljim na svijetu u kategoriji London Dry ginova na natjecanju International Wine and Spirits Competition. To je i dalje najprodavaniji proizvod Duha u boci no proizvodnja se širi i novim pićima najviše kvalitete.

Sredstva dobivena ulaganjem Badela 1862, Duh u boci planira uložiti u nastavak razvoja svog poslovanja što uključuje izgradnju nove destilerije i proširenje proizvodnje s novim proizvodom – craft whiskeyem.

“Ovo ulaganje Duh u boci vidi kao strateški savez koji će nam omogućiti da ostanemo vrhunska craft destilerija i zadržimo svoju autentičnost, a istodobno uz jedinstveno iskustvo, znanje i snagu Badela, ostvarimo značajniji rast prodaje i dodatno unaprijedimo naše poslovanje u cjelini. Ostajemo vjerni našoj misiji stvaranja izvanrednih, inovativnih alkoholnih pića, a uz podršku ovakvog strateškog investitora, sigurni smo da ćemo doprijeti do još brojnije publike ne samo u Hrvatskoj već i puno šire”, rekao je Tomislav Anadolac, suosnivač tvrtke Duh u boci.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakStudenac predstavio projekt kojim podržava jednoroditeljske obitelji
Sljedeći članakObjavljen program i govornici Brend Foruma 2024