BiH: Trinaest trgovaca potpisalo protokol o zaključavanju cijena

Trinaest trgovaca do sada je potpisalo protokol o sudjelovanju u projektu Federalnog ministarstva trgovine “zaključavamo cijene”. To su, kako je izvijestio N1, YimoR d.o.o., UTD Best d.o.o., Konzum d.o.o., Mercator d.o.o., Bingo d.o.o., Hoše komerc, Amko Komerc d.o.o., Dobrinja d.o.o., Robot d.o.o., Naš market d.o.o., Deny Prom d.o.o., Madi d.o.o. i Namex d.o.o. Trgovci koji su potpisali protokol preuzimaju logo kojim označavaju sve snižene artikle i mogu ga koristiti za vrijeme trajanja projekta.

Projekt službeno stupa na snagu u petak, 15. prosinca, i trajat će do 15. ožujka. Dogovorena je niža i “zaključana” cijena za 40 + proizvoda, koji će biti obilježeni logom izrađenim za ovu namjenu. Malim trgovcima koji se žele priključiti ovom društveno odgovornom projektu ostavljena je mogućnost da izaberu s popisa 20 proizvoda za koje će sniziti i “zaključati” cijene.

Prilikom odabira namirnica vodilo se računa o kvaliteti i različitim brendovima, a trgovcima je ostavljena mogućnost da sklapaju dogovore s proizvođačima i dobavljačima s kojima najviše posluju.

To praktično znači da će trgovci koji dobrovoljno sudjeluju u ovom projektu imati proizvode s popisa po maksimalno određenim maloprodajnim cijenama, ali ne moraju svi biti od istog proizvođača. Također, trgovine koje sudjeluju u ovom projektu istaknut će na vratima plakate s popisom sniženih proizvoda, te naznačenom starom i novom cijenom proizvoda.

Ako iz bilo kojeg razloga trgovci napuste projekt, dužni su odmah javiti Federalnom ministarstvu trgovine uz obrazloženje.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakBlagdanska košarica: Po poklonu se Božić poznaje
Sljedeći članakPIT Adria Summit 2023: Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti