Bojan Pongrac: Merkur neće u stečaj

Kompanija Merkur je s bankama već postigla načelni dogovor oko financijskog programa i do stečaja sigurno neće doći, kažu u toj kompaniji.

merkur-trgovina-midiDirektor trgovačkog lanca Merkur u Srbiji Bojan Pongrac kaže da je u Sloveniji, pa i u pojedinim srpskim medijima, objavljena vijest o skorom stečaju te slovenske kompanije koja posluje i u Srbiji i dodao da je bilo iznimno važno tumačiti kontekst u kom je to rečeno. “To bi se dogodilo u slučaju da banke ne prihvate već dogovoren način poravnanja obaveza, ali one su na prvom sastanku već dale suglasnost”, rekao je Pongrac.

Pongrac je dodao da će Merkur u ponedjeljak predstaviti financijski program, u kojem su planirane i određene strateške promjene u poslovanju.

On je naglasio da, bez podrške banaka, problem u poslovanju ne bi imao samo Merkur, nego i sve kompanije u Sloveniji i Srbiji, jer nijedna firma nije toliko financijski jaka da bi s obrtnim kapitalom mogla pratiti svoje poslovanje.

Slovenska kompanija planira do kraja 2012. otpustiti između 670 i 1.080 prekobrojnih radnika u Sloveniji, a na pitanje mogu li se otpuštanja očekivati i u Srbiji, Pongrac je odgovorio kako će vjerojatno doći do strukturnih promjena, pošto na ovim prostorima u okviru Merkur grupe posluje pet poduzeća – “Merkur international”, “Mertil”, “Validus kapital”, “Mikros gradnja” i “Merkur čelik”.

“Unutar sanacijskog programa koji sam već spomenuo odlučeno je na osnovu čega i zašto će možda doći do smanjenja broja radnika, ali je sve to u racionalnim okvirima”, objasnio je Pongrac. (SEEbiz)

Prethodni članakTisak poziva na PlayStation3 turnir
Sljedeći članakNavike Hrvata: Većina se radije odriče odjeće nego cigareta i alkohola