Braća Pivac najavila izgradnju pogona u Ljubuškom

Kompleks u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno prostirat će se na više od 20.000 četvornih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima

Potpisivanjem ugovora između Grada Ljubuškog i Mesne industrije Braća Pivac Čitluk nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5.856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prešle su u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac. U zamjenu je Grad Ljubuški postao vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9.978 četvornih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Početak je to realizacije investicije koju Mesna industrija Braća Pivac uskoro planira u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini. Kompleks u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno prostirat će se na više od 20.000 četvornih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima. U pogonu će biti zaposleno minimalno pedesetak djelatnika.

Doprinos gospodarskom razvoju
“Investicijom u Ljubuškom cilj nam je, nakon Hrvatske, i na područje BiH proširiti našu ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje. Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno doprinijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja. Zato cijenimo povjerenje koje je Grad Ljubuški ukazao našim poslovnim planovima, koje ćemo nastojati realizirati u najkraćem mogućem roku, na obostranu dobrobit”, poručio je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić zahvalio je Mesnoj industriji Braća Pivac što je prepoznala Ljubuški kao sigurnu i prosperitetnu sredinu za nastavak širenja svojeg poslovanja. “Otvaranje samo jednog radnog mjesta u trenutnim je okolnostima značajno, a upravo gradnja tvornica i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju najbolje demografske mjere i garanciju opstanka. Ponosan sam što sudjelujem u projektu koji će pomoći da više od pedeset obitelji dobije priliku graditi svoju budućnost u Hercegovini, u našem Ljubuškom. Fokus gradskih vlasti u narednom razdoblju bit će upravo gospodarski razvoj. Očekujemo da će naše poslovne zone kroz sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, pri čemu je misija gradske vlasti olakšati investitorima početak poslovanja kroz niz mjera od kojih su neke već krenule s primjenom”, izjavio je Markotić.

Proizvodnja po najvišim standardima
Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu koji će se graditi u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

“Imperativ je Grupe Pivac ponuditi tržištu proizvode iznimne kvalitete. Sustav HACCP, certifikati EN ISO 9001:2008 i IFS International Food Standard implementirani u naše proizvodne procese potvrđuju visoku razinu zdravstvene sigurnosti i ispravnosti proizvoda te predstavljaju garanciju kontinuiteta kontrole kvalitete i standarda u tehnologiji proizvodnog procesa. Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavku nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima”, zaključuje Ivica Pivac.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNKSInst – instant brza plaćanja u PBZ-u
Sljedeći članakSpar zasjeo na prvo mjesto