Business Hackathon i prije finalizacije nadmašio očekivanja

podravka-hackhatonU organizaciji Podravke i Microsofta Hrvatska, s partnerima Compingom i Maistrom, odvija se prvi Business Hackathon. Ukupno 20 business i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre već drugi dan, gotovo 40 sati, radi na razvoju sustava online naručivanja Podravka jela iz Food Solution segmenta.

Predsjednici uprava kompanija obišli su danas timove te dobili uvid u dosadašnja rješenja i dali sugestije prije finalnog rješenja, koje će biti prezentirano danas u večernjim satima, nakon čega slijedi unaprjeđenje sustava te produkcija i implementacija.

Inovativnost sustava koji se razvija leži prediktivnoj analizi, odnosno predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

“U ova dva dana imali smo priliku razmijeniti silnu energiju, a onda iz te energije napraviti nešto korisno za kompanije. Raduje nas ova suradnja, to što Podravka postavlja trendove i što je globalna kompanija poput Microsofta prepoznala Podravku kao partnera. Mi imamo puno većih ambicija i zato je bilo jako važno dokazati se vlastitim kapacitetima i doći, ne samo do rješenja, već i do puno više novih ideja”, rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke te dodao da je Podravka na putu digitalne transformacije, a ovo rješenje je jedan od alata kako ju napraviti što brže i uspješnije.

“Prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska ogledni je primjer kako Microsoft  unaprjeđuje odnose s klijentima, partnerima i ostalim dionicima. Želimo kvalitetno doprinijeti rješavanju poslovnih izazova, a uvjereni smo da partnerski odnos, znanje i iskustvo naših stručnjaka i partnera, uz pomoć tehnologije i inovativnog pristupa u tom procesu igraju ključnu ulogu. U Hackathonu sudjeluju stručnjaci iz raznih područja iz četiri kompanije kako bi ponudili potpuno novi i drugačiji pogled i ideje iz raznih sfera poslovanja, a u cilju rješavanja vrlo konkretnog poslovnog izazova. Oduševljen sam energijom, pristupom i pozitivnom atmosferom koju sam doživio na Hackathonu i posebno mi je drago što zajedno s našim partnerima uvodimo vrlo nove inovativne koncepte na hrvatsko tržište“, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska i BiH.

“Compingovo aktivno sudjelovanje na ovom Hackathonu izraz je potpune posvećenosti klijentima poput Podravke s kojima ostvarujemo dugogodišnju uspješnu suradnju. Želio bih istaknuti i Compingov status u Microsoftovom Red Carpet Programu rezerviranom samo za ‘invite-only’ grupaciju partnera koji demonstriraju iznimnu razinu sposobnosti, inovacije i stručnosti na Microsoft Power BI platformi. Upravo taj status omogućio nam je zajednički nastup s Microsoftom i implementaciju servisa za potporu odlučivanju u marketingu i prodaji u Podravki, a koji je temeljen na naprednoj analitičkoj platformi koja uključuje Power BI i Azure Machine Learning. Prvi Business Hackathon svakako je motivacija i izazov za Compingove stručnjake u razvoju novih koncepata i rješenja prediktivnih modela koji će  koristiti u bržem, jednostavnijem i preciznijem naručivanju Podravkinih gotovih jela iz Food Solution segmenta”, naglasio je Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad timova u ova dva dana.

Podravkini promotori kulinarstva upotpunili su događanje pripremajući raznovrsne delicije za sudionike tijekom oba dana Hackathona.

Prethodni članakProizvodi za zaštitu od sunca – Trendovi i brendovi: Sunce još uvijek neozbiljno shvaćamo
Sljedeći članakPepsiCo u upotrebu vraća kontroverzni zaslađivač aspartam