Čak 25 posto manje soli u proizvodima PIK Vrbovca

ines_bertinovec_pik_vrbovec2PIK Vrbovec predstavio je stručnoj javnosti veliki projekt “Smanjenje udjela soli u proizvodima od mesa” na 1. međunarodnom kongresu Hrvatskog društva nutricionista i dijabetičara, koji je održan protekli vikend u hotelu Westin u Zagrebu.

Projekt smanjenja udjela soli u mesnim prerađevinama pod robnom markom PIK, nadogradnja je PIK-ovog projekta “Manje je više”, koji potrošačima jamči da su proizvodi pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje.

“PIK je odlučio otići korak dalje i informirati svoje potrošače o važnosti smanjenja prekomjernog unosa soli u organizam, potencijalnoj štetnosti za zdravlje i preporučenom dnevnom unosu soli te ih educirati o mesnim prerađevinama pod brendom PIK koji od 2016. godine sadrže smanjen udio soli, a kako nam je svima već dobro poznato – ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten i soju”, izjavila je Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK Vrbovca, koja je na Kongresu predstavila prošireni projekt „Manje je više“ s naglaskom na smanjenje soli.

Ključne grupe mesnih prerađevina pod brendom PIK, na kojima je rađena reformulacija recepture s ciljem smanjenja sadržaja soli su šunke, parizeri i hrenovke, mortadele, trajne kobasice i kobasice za kuhanje i pečenje te je prosječan sadržaj soli smanjen za minimalno 25 posto, u odnosu na sadržaj soli u proizvodima prije smanjenja soli. Ono što je važno naglasiti – proizvodi pritom zadržavaju potpuno isti okus, miris i rok trajnosti.

Podršku Kongresu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Na kongresu se okupilo 300 sudionika iz 9 europskih zemalja koji su kroz više od 40 predavanja tijekom dva dana razmijenili iskustva u ovom važnom području za svakodnevni život i zdravlje građana.

Prethodni članakSaxo banka: Google bi mogao kupiti Twitter do kraja godine
Sljedeći članakINA novi partner u projektu “Zajednička nabava – HOK ZNA“