Čak 50 milijuna kuna investirano u proizvodni pogon Zvijezde

Svakih sat vremena iz Zvijezdina pogona margarina na zagrebačkom Žitnjaku izađe 15.000 komada Marga s maslacem.

Riječ je o novom proizvodu koji je tržištu predstavila Zvijezda, najveća hrvatska tvornica ulja i jedini proizvođač margarina u Hrvatskoj.

Proizvodnja se odvija tri smjene u pogonu koji je nedavno moderniziran uz sufinanciranje Europske unije. Vrijednost je investicije 29 milijuna kuna, za što su odobrena sredstva iz EAFRD-a u iznosu od 14.5 milijuna kuna, dok je ukupna investicija u modernizaciju i ostalih procesa iznosila 50 milijuna kuna.

Novi pogon efikasniji je u proizvodnji uz smanjenje troškova energije u proizvodnom procesu. Investicijom je uloženo u nabavku novih strojeva za pakiranje tvrdih i mazivih margarina, kao i modernizaciju sustava ledene vode što je omogućilo omogućiti smanjenje gubitaka energije korištenjem novih izolacijskih materijala i suvremenije opreme.

I Margo s maslacem, kao i ostali proizvodi iz Zvijezde, prije izlaska na tržište prošao je strogu kontrolu kvalitete. Godišnje se u laboratorijima prve hrvatske tvornice ulja provede više od 100 tisuća analiza – sirovine, procesa proizvodnje i finalnih proizvoda.

Margo s maslacem kao i ostali proizvodi iz Zvijezdine Margo linije, bogat je vitaminom D koji je neophodan za normalno funkcioniranje ljudskog organizma, te štiti kosti i zube. Moderan način života uključuje sve manje sati koje provodimo na otvorenom, a Margo s maslacem osigurava dnevnu potrebu za vitaminom Sunca, čime vas čini zdravim i vitalnim.

“Zvijezdina prepoznatljiva kvaliteta i okus rezultat su kontinuiranog ulaganja u razvoj i istraživanje tržišta pri čemu svoj poslovni uspjeh temeljimo na zadovoljenju potreba naših potrošača, izjavila je Marina Knežević”, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Margo je omiljeni namaz već 36 godina i prvi izbor za brz, ukusan i zdrav obrok brojnim generacijama.

Prethodni članakGubitak Jamnice i Zvijezde pokrit će se iz zadržane dobiti
Sljedeći članakMg Mivela u borbi protiv stresa