cargo-partner i Hrvatske šume ujedinjeni za okoliš

Inicijativa je provedena 8. lipnja, a podudarila se s globalnim obilježavanjem Svjetskog dana zaštite okoliša

Tvrtka cargo-partner Hrvatska u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. uspješno je organizirala značajnu inicijativu prikupljanja otpada na idiličnom šumskom području blizu Pule. Ova inicijativa, provedena 8. lipnja, podudarila se s globalnim obilježavanjem Svjetskog dana zaštite okoliša, kao inspirativan podsjetnik na zajedničku dužnost brige za okoliš i očuvanje našeg planeta.

Svjetski dan zaštite okoliša svake se godine obilježava 5. lipnja, na godišnjicu UN-ove konferencije u Stockholmu 1972., ključnog skupa usmjerenog na ujedinjavanje globalnih napora za očuvanje okoliša, na kojem je spomenutog datuma usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Tijekom godina razvio se u svjetsku platformu koja obuhvaća 140 nacija, potičući ekološku svijest i djelovanje.

Zajednički trud za očuvanje prirode
Zajednički pokušaj cargo-partnera i Hrvatskih šuma utjelovljuje temeljna načela zaštite okoliša u svakodnevnim rastućim ekološkim izazovima. Ovim događajem cargo-partner iznova potvrđuje svoju predanost i posvećenost održivim praksama i harmoniji s prirodom.

“Održivost okoliša usađena je u vrijednosti cargo-partnera”, izjavio je Zoran Starčević, direktor cargo-partnera Hrvatska. “Naše sudjelovanje u ovakvim inicijativama nadilazi korporativnu odgovornost; ono odražava našu trajnu predanost očuvanju okoliša. Cilj nam je potaknuti pozitivne promjene i ohrabriti druge da prihvate održivost, čime čuvamo ljepote našeg prirodnog svijeta”, naglasio je direktor Starčević.

“Svjesni smo da naši današnji postupci oblikuju budućnost, stoga radimo zajedno kako bismo osigurali održivije sutra. Zajedničkim naporima i čvrstom odlučnošću možemo ostvariti istinske promjene i stvoriti put za održiviji i harmoničniji suživot s prirodom”, istaknuo je Zoran Starčević.

U kontekstu očuvanja hrvatskih šuma, akcija poprima poseban značaj. Šume su pluća naše prirode, osiguravajući nam kisik i čist zrak te obogaćujući bioraznolikost. Tvrtka cargo-partner i Hrvatske šume ulaganjem zajedničkih napora potiču svijest o važnosti očuvanja tog prirodnog resursa, pružajući primjer djelovanja na lokalnoj razini u svrhu zaštite okoliša.

O zelenim inicijativama cargo-partnera
Tvrtka cargo-partner značajno je poboljšala svoj rezultat na ocjenjivanju EcoVadisa 2024., osvojivši brončanu medalju. EcoVadis je neovisna agencija koja procjenjuje održivost i društvenu odgovornost tvrtki globalno, uzimajući u obzir njihove politike, prakse i rezultate u područjima kao što su zaštita okoliša, radni uvjeti i odnosi s dobavljačima. To ih svrstava među 35 posto najboljih kompanija koje su ocijenjene korporativnom ocjenom održivosti. Na najnovijoj EcoVadisovoj procjeni cargo-partner je značajno poboljšao svoj rezultat, podižući ga s 44 na 58 bodova u protekloj godini. Ukupnim rezultatom od 58 bodova cargo-partner svrstao se u kategoriju “dobro”, što označava čvrstu osnovu za održive prakse, a uveo je i opciju korištenja održivog aviogoriva za zrakoplovne pošiljke, što klijentima omogućava da smanje ugljični otisak svojih transporta i dobiju certifikat odgovarajućeg smanjenja CO₂.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatska na prvom mjestu među svim Glovo zemljama po udjelu električnih vozila za dostavu
Sljedeći članakCijena prosječnog proizvoda u FMCG-u u dvije godine porasla 29 posto