Caritas i Lidl otvorili prvi socijalni dućan

Pomoć će se dijeliti socijalno ugroženima i obiteljima koje nemaju dovoljno sredstava za osnovne životne potrebe.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i tvrtka Lidl Hrvatska danas su u Zagrebu otvorili prvi “socijalni dućan” u Hrvatskoj, u kojem će siromašni građani u evidenciji Caritasa besplatno dobivati najosnovnije prehrambene proizvode i potrepštine trgovačkog lanca Lidl.

“Socijalni dućan” nalazi se u Gajnicama (Crnojezerska 20), a otvorila ga je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, istaknuvši kako taj vrijedan projekt nazvan “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”, omogućava pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izrazila je nadu da će “grad Zagreb u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, pronaći sve one obitelji kojima je takva pomoć potrebna i da će ovdje pronaći namirnice potrebne za život”. Zahvalila je predsjedniku Uprave Lidl Hrvatska Marinu Dokoziću, koji je inicijator projekta.
Ravnateljica Caritasa Jelena Lončar izrazila je zadovoljstvo što je “socijalni dućan” otvoren u ovo predblagdansko vrijeme, dodavši kako je njegovo otvaranje “korak dalje” od onoga što je Caritas Zagrebačke nadbiskupije dosad radio.

Prostor “socijalnog dućana” u Gajnicama Caritas je dobio u najam od Grada Zagreba. Ravnateljica Caritasa Lončar izrazila je nadu da će im se pridružiti i drugi trgovački lanci, te ih je pozvala da to učine.

Pomoć će se “dijeliti osobama koje su u potrebi, osobama koje su socijalno ugrožene, obiteljima koje nemaju dovoljno sredstava za osiguranje osnovnih životnih potreba, a takvih je na žalost, svjedoci smo, iz dana u dan sve više”, rekla je ravnateljica Caritasa. Istaknula je da je trenutačno u njihov kartoteci socijalno ugroženih osoba oko 2000 obitelji, a pomoć će se svakoj obitelji dijeliti jednom mjesečno.

Predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Marin Dokozić istaknuo je da im je velika čast sudjelovati u ovom socijalnom i humanitarnom projektu, a pozvao je ostale trgovačke lance, proizvođače i partnere da im se pridruže.

Prostor “socijalnog dućana” blagoslovio je biskup Valentin Pozaić. (H)

Prethodni članakPodravka i Atlantic riješili spor oko Lerovite
Sljedeći članakDukat: Organizacijske promjene unutar grupe