Caritas poziva trgovačke lance da slijede primjer Lidla u pomoći siromašnima

sos-trgovina1Nakon što je polovicom prosinca u zagrebačkom naselju Gajnice pokrenut zajednički projekt Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i tvrtke Lidl Hrvatska pod nazivom “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”, u prvih šesnaest dana rada, do 14. siječnja, pomoć iz ovog projekta primilo je 352 obitelji i pojedinaca – korisnika zagrebačkog Caritasa.

S obzirom da Caritasova socijalna služba svakodnevno primi pedesetak novih zamolbi za pomoć, zagrebački Caritas poziva trgovačke lance da slijede primjer Lidla.

Projekt je zamišljen tako da tvrtka Lidl Hrvatska svakodnevno donira prehrambene i druge proizvode iz svog asortimana za dvadesetak obitelji i pojedinaca u potrebi.

U trenutku otvaranja projekta u evidenciji Caritasovih primatelja pomoći u naravi bilo je 2.000 provjerenih i obrađenih obitelji u potrebi uglavnom s područja Grada Zagreba, ali i iz drugih mjesta Zagrebačke nadbiskupije.

Zamolbe potrebitih obitelji i pojedinac s potrebnom dokumentacijom zaprima, obrađuje i provjerava Caritasova socijalna služba, koja potom izdaje nalog da se obitelj uvrsti u primatelje pomoći u naravi. Obitelji dolaze po pomoć nakon što budu pozvane od djelatnika projekta. (Glas Koncila)

Za više informacija može se obratiti Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na tel. 01/4612-584, e-mail: zerceg@czn.hr; socijalnoj službi CZN tel. 01/3668-824, e-mail: jbosnar@czn.hr i sektoru zajedničkih poslova tel. 01/3323-887, e-mail: dhajtud@czn.hr.
Prethodni članakPotrošačke cijene u SAD-u porasle za 2,7 posto u 2009.
Sljedeći članakOtvaraju se Pevecovi centri u Bjelovaru i Zadru