Carrefour u Skoplju zatvorio vrata, ostao dužan dobavljačima

carrefour-city-mall-skopje-makedonija-midiHipermarket svjetskog trgovačkog lanca Carrefour u Skoplju je zatvorio svoja vrata, ali makedonskim tvrtkama koje su gu opskrbljivale nije isplatio sve zaostatke za isporučenu robu.

Prema informaciji Televizije Telma, dug koji Carrefour mjesecima nije isplaćivao dostigao je i više od 10 milijuna eura.

To je bio razlog da Privredna komora Makedonije u ime više od 50 domaćih firmi, kojima hipermarket Carrefour duguje, zatraži od makedonske vlade da se uključi u problem rješavanja tog duga.

Firme koje imaju potraživanja od CMB Balkans Skoplje, nosioca franšize Carrefour u Makedoniji, održali su prije nekoliko dana sastanak na kojem su odlučile da o tom dugu informiraju vladu i da zatraže da se u taj slučaj uključi i financijska policija, Uprava za javne prihode i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Hipermarket Carrefour u Skoplju zatvoren je u četvrtak, 4. veljače. Proteklih mjeseci kupci su mogli vidjeti skoro prazne police sa samo nekoliko proizvoda, a veći dio kasa je bio zatvoren. Poslijenovogodišnjih i božićnih praznika, zaposleni su poslali pismo medijima u kojem navode da im nisu isplaćene plaće.

Carrefour u skopskom City molu se prostirao na 4.650 kvadratnih metara i bio je među najvećima u Makedoniji.

Počeo je raditi prije tri i pol godine i bio je jedan od najposjećenijih marketa. Police su bili pune najrazličitije robe makedonskih i stranih bendova, a Carrefour je nudio pristupačne cijene, uz svakodnevne akcijske ponude i popuste.

Dolazak ovog lanca u Srbiju najavljivan je više puta, posljednji put se spekuliralo da bi se prve prodavnice Carrefoura trebale otvoriti u Novom Sadu i Beogradu.

Iako se 2015. godina pspominjala kao rok kada bi ovaj kompleks mogao biti otvoren, izgradnja objekata nije počela i za sad nema službenih informacija o početku realizacije. (SEEbiz.eu/B92.net)

Prethodni članakOrbico ulaže još sto milijuna eura u portfelj u Poljskoj
Sljedeći članakBilla ulazi u cjenovni rat s Lidlom