Cervesia povećala udio u Zagrebačkoj pivovari na 86,92 posto

zagrebacka-pivovara1Ponudu za preuzimanje koju je u prosincu prošle godine objavila tvrtka Cervesia, koja zajednički djeluje sa StarBev-om i CVC-om, prihvatilo je 286 dioničara Zagrebačke pivovare koji su prodali 15 posto dionica, čime je udio Cervesije u Zagrebačkoj pivovari povećan na 86,92 posto.

Tvrtka Cervesia Zagreb, u stopostotnom je vlasništvu Starbev S.a.r.l. iz Luksemburga, a ta je pak tvrtka u stopostotnom vlasništvu CVC European Equity V Limited, ponudu za preuzimanje dionica Zagrebačke pivovare objavila je nakon što je u listopadu u Pivovari stekla 446.232 dionice, što čini 71,92 posto udjela u temeljnom kapitalu. U prvoj polovici prosinca prošle godine Cervesia je objavila ponudu za preuzimanje i to po cijeni od 3.791,30 kuna po dionici, a rok za prihvaćanje ponude istekao je 8. siječnja ove godine. Kako su navodi u danas na Zagrebačkoj burzi objavljenom izvješću o preuzimanju, ponudu za preuzimanje prihvatilo je 286 dioničara Zagrebačke pivovare, a Cervesia im je isplatila i od njih preuzela 93.091 dionica, što predstavlja 15 posto temeljnog kapitala Zagrebačke pivovare.

Tako nakon ponude za preuzimanja Cervesia i društva s kojima ta tvrtka zajedno djeluje, StarBev i CVC, drže 539.323 redovne dionice Zagrebačke pivovare, ukupne nominalne vrijednosti 161,79 milijuna kuna, što predstavlja 86,92 posto temeljnog kapitala Zagrebačke pivovare, navodi se u izvješću. S obzirom na broj preuzetih dionica te cijenu dionice Zagrebačke pivovare iz ponude za preuzimanje od 3.791,30 kuna po dionici, preuzimatelji su za preuzete dionice isplatili ukupno nešto više od 352,9 milijuna kuna. Središnje klirinško depozitarno društvo danas je također na svojoj internet stranici izvijestilo da je korporativna akcija preuzimanja Zagrebačke pivovare okončana krajem prošlog tjedna, 22. siječnja, preknjižbom pohranjenih dionica na račun ponuditelja Cervesia Zagreb i isplatom novčanih sredstava dioničarima. (H)

Prethodni članakUprava Podravke birat će se javnim natječajem
Sljedeći članakMercator u 2009. u Srbiju uložio 45 milijuna eura