Cromaris u prvih devet mjeseci ostvario rast prihoda od 7 posto

Cromaris 84 posto prodaje ostvaruje na izvoznim tržištima, a iz tvrtke ističu da je glavni nositelj snažnog rasta u prvom dijelu godine talijansko tržište

Cromaris je u devet mjeseci prodao 7.665 tona ribe, što je količinski rast od pet posto, objavili su u četvrtak iz te tvrtke iz sastava Adris grupe, dodavši da je ostvaren i rast prihoda od gotovo sedam posto u usporedbi s prošlom godinom.

“Nakon što je Cromaris, unatoč nepovoljnim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, ostvario rekordnu prodaju tijekom ljetnih mjeseci, i u rujnu je nastavljen pozitivan trend”, istaknuli su iz tvrtke navodeći kako je prodano 829 tona ribe, što je rast od 20 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

U devet mjeseci ove godine, kako su naveli, prodano je 7.665 tona ribe, što predstavlja količinski rast od pet posto te je ostvaren rast prihoda od gotovo sedam posto.

Cromaris 84 posto prodaje ostvaruje na izvoznim tržištima, a iz tvrtke ističu da je glavni nositelj snažnog rasta u prvom dijelu godine talijansko tržište, koje je u protekla dva ljetna mjeseca raslo više od 50 posto.

Tomu je, kako navode, prethodio snažan rast Cromarisovog tržišnog udjela u Italiji, koji je povećan za više od 40 posto ove godine.

Italija je najveće svjetsko tržište brancina i orade, gdje Cromaris drži 8,3 posto količinskog i više od 11 posto vrijednosnog udjela, navodi se u priopćenju i dodaje da je rast tržišnih udjela ove godine ostvaren i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke, Švicarske i Mađarske.

Iz Cromarisa u priopćenju još navode i da su na ovogodišnjem natječaju Labo de l’innovation uglednog francuskog specijaliziranog magazina Produit de la Mer, osvojili nagradu za inovaciju godine za svoje filete brancina, orade i hame u skin pakiranju.

Ta kompanija je po uzgoju orade i brancina šesta tvrtka po veličini u svijetu. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakSensation u redizajniranom izdanju
Sljedeći članakGastrobit Grc Grupi Mastercard priznanje za inovacije u plaćanju