Feravino velike nade polaže u Cuvée Miraz 2015.

Iz podruma u Feričancima izišla je prva kupaža Feravina, a nestrpljivo se očekuje još jedna premijera i to ledene Frankovke najavljena za kraj godine. Nisu ovo jedina iznenađenja slavonske vinarije! Linija Dika već je dobila nove moderne etikete, a novi dizajn očekuje i premium liniju Miraz

Feravino je na tržište pustilo prvi Cuvée, koji je svjetsku premijeru imao na nedavno održanom sajmu Winexpo u Bordeauxu. Da je riječ o izvrsnom vinu potvrdilo je zanimanje iznimno zahtjevnog francuskog tržišta s kojeg već stižu prve narudžbe.

Cuvée Miraz 2015. suho je vino, a ručno brano grožđe dolazi s tri vinorodna feričanačka položaja – Srednjaka, Zoljana i Goveđe Glave. Ova harmonična kupaža frankovke, merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca, modernog je stila, mekana, topla i puna.

Njezina izražena voćnost harmonično se spaja s lijepo uklopljenim herbalnim i začinskim nitima. Rubinske žive, kompaktne, gotovo neprobojne boje.

Vino je intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama hrasta, začina, tamne višnje i zrelih šljiva. Snažnoj kompleksnosti i mirisu doprinose i lijepo usklađene arome kave, tamne čokolade, duhana i vanilije.

U ustima je mekano, savršenog balansa između voćnosti, pikantnosti alkohola i zadimljenosti začina. Završetak je voćni, mirodijski živ, naglašene svježine, koja potiče sočnost i daje šarmantnu živahnost.

Vole ga i Dalmatinci
Cuvée Miraz nije iznenadio samo Francuze. Oduševljeni su bili i domaći stručnjaci i ljubitelji vina na njegovom pretpremijernom predstavljanju na radionici Feravina održanoj u okviru splitskog Sajma vina i delicija “Vinski podrumi”, na kojoj je dobio vrlo visoke ocjene.

Uz standardno odličnu Graševinu i zanimljiva crna vina među kojima se ističe Frankovka – koja upravo u podrumima Feravina daje izvrsne rezultate, Cuvée Miraz vino je sjajne perspektive.

“Grožđe je ručno brano, potom smo selektirali najbolje grožđe, fermentacija uz maceraciju trajala je od osam do 12 dana. Nakon toga je slijedilo prešanje i nastavak malolaktične fermentacije u barrique bačvama od slavonskog hrasta. Vina su dozrijevala od 12 do 16 mjeseci nakon selekcije najboljih mladih vina. Nakon ponovne selekcije najboljih bačvi, vino je sljubljeno u inoks spremniku do punjenja”, kazao je Marijan Knežević, glavni enolog Feravina.

PROMO

 

 

Prethodni članakAmerikanci nisu spremni platiti više za domaće proizvode
Sljedeći članakNamazi – Tržište: Konsenzus u vrijednosnom rastu