CVC zainteresiran za Mercator

mercator-ftd1Privatna investicijska grupacija iz Luksemburga želi se natjecati za kupnju 21-postotnog udjela u Mercatoru zbog njegovih poslovnih veza u regiji

CVC Capital Partners, privatna investicijska grupacija iz Luksemburga, želi sudjelovati u natječaju za kupnju udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercator Poslovni Sistem, objavile su u utorak slovenske Finance citirajući Istvana Szokea, direktora CVC-a za istočnu Europu. CVC želi investirati u Sloveniju, kao snažnu nacionalnu ekonomiju proizišlu iz bivše Jugoslavije, u kojoj ta država još uvijek ima jake poslovne veze, naveo je Szoke.

Natječaj za prodaju 21-postotnog udjela u Mercatoru raspisala je prošloga mjeseca grupa slovenskih banaka suvlasnica trgovačkog lanca.

Luksemburška investicijska grupacija CVC inače je krajnji vlasnik Zagrebačke pivovare, trenutno ulaže investirana sredstva od oko 14 milijardi eura, a CVC fondovi su vlasnici 51 društva diljem svijeta. Praksa je CVC-a da kao fond ulaže u perspektivna društva te ostaje suvlasnikom za razdoblje od najviše 10 godina, a zatim prodaje svoj udjel inicijalnom javnom ponudom ili na drugi način strateškom investitoru, upravi ili drugom fondu. (Bankamagazine)

Prethodni članakIndex: Mercator preuzima Getro
Sljedeći članakHrana u Hrvatskoj jeftinija nego u Sloveniji, ali puno skuplja od Srbije