Dajana Mrčela u Upravi Zvijezde

Kako podsjećaju iz Fortenova grupe, Dajana ima dugotrajno iskustvo članice, a potom i predsjednice Uprave kompanija članica Mepas grupe

Donedavna predsjednica Uprave osječke Saponije, Dajana Mrčela, od 1. rujna 2023. članica je Uprave tvrtke Zvijezda, a imenovana je na mandat u trajanju od četiri godine.

Kako podsjećaju iz Fortenova grupe, Dajana ima dugotrajno iskustvo članice, a potom i predsjednice Uprave kompanija članica Mepas grupe. Najveći dio karijere je provela u Saponiji, vodećoj hrvatskoj kemijskoj kompaniji, gdje se još 2006., s pozicije direktorice marketinga, prodaje i izvoza priključila Upravi te je narednih pet godina bila najodgovornija osoba za marketing i izvoz u kompaniji. Spektar njezinih odgovornosti u Upravi Saponije proširen je 2011. te je, uz dotadašnja područja, sve do 2019. s te pozicije u Upravi upravljala još i prodajom, nabavom, logistikom te istraživanjem i razvojem Saponije. Istodobno, od 2014. je iste odgovornosti preuzela i u Upravi Kandita iz Osijeka i obnašala ih do odlaska iz Mepas grupe.

Predsjednica Uprave Saponije Osijek postaje 2019. i za vrijeme njezina mandata kompanija ostvaruje neke od povijesnih rezultata – najveći profit, najbolju EBITDA-u, najmanju zaduženost, najvišu tržišnu vrijednost dionice itd. Ujedno, Dajana postavlja strateške temelje održivog poslovanja Saponije, formira tim za održivost s fokusom na klimatsku neutralnost te pokreće projekt povećanja energetske obnove i energetske učinkovitosti kompanije.

Dajana je završila Ekonomski fakultet u Osijeku na kojemu je 2018. i doktorirala. Predsjednica je Udruženja tvrtki hrvatske prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPiDUT), članica je odbora direktora UN Global Compact Croatia i Upravnog odbora HGK. Prije dvije godine je od MBA Croatia udruženja dobila nagradu za poslovnu ženu godine.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPlenković najavio nove pakete pomoći najugroženijima
Sljedeći članakLidl gradi logistički centar u Kumanovu