Dalić: Akvizicije su jedan od prioriteta poslovnog razvoja Podravke

Tijekom otvorenja Green Matrix Summita u Osijeku, Dalić je odgovarala na upite novinara je li Podravka u slučaju prodaje agrobiznisa Fortenova grupe zainteresirana za kupnju Belja

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u četvrtak kako su akvizicije jedan od prioriteta poslovnog razvoja te kompanije, ali nije izravno odgovorila je li Podravka zainteresirana za kupnju tvrtke Belje.

Tijekom otvorenja Green Matrix Summita u Osijeku, Dalić je odgovarala na upite novinara je li Podravka u slučaju prodaje agrobiznisa Fortenova grupe zainteresirana za kupnju Belja.

“To ne mogu reći, jer se u ovome trenutku Belje ne prodaje, i ne postoji proces bilo kakve prodaje, a ako se proces otvori, tada ćemo o tome razgovarati”, kazala je Dalić.

Istaknula je kako je širenje poslovanja sastavni dio Podravkine poslovne strategije, pa stoga u tvrtki pozorno promatraju mogućnosti akvizicijskih prilika, kako na hrvatskom tržištu, tako i na tržištima okolnih zemalja.

“Imamo financijsku snagu, jer Podravka je nisko zadužena kompanija i namjeravamo tu snagu staviti u funkciju akvizicija. Ovisno kako će se pojavljivati prilike i kakve će one biti, mi ćemo ih analizirati, ali svakako akvizicije su jedan od prioriteta našeg poslovnog razvoja”, poručila je Dalić. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU Krašu rastu plaće i druga primanja
Sljedeći članakOsvanuo novi mural na Podravkinom silosu, prostire se na 300 četvornih metara