Degustacija novih vina Agrokor vina

mladen-boban-agrokor-degustacija-largeNa jučerašnjoj degustaciji, održanoj u Akademiji Agrokor vina, predstavljena su nova mlada vina berbe 2010. iz portfelja te vinarije.

Tom je prigodom prof. Mladen Boban s Medicinskog fakulteta u Splitu održao predavanje pod nazivom “Vino i zdravlje: kada, kako i koliko piti” u kojem je govorio o korisnim učincima umjerenog pijenja vina te najnovijim spoznajama i mehanizmima bioloških učinaka vina i njegovih sastojaka.

“Vino je biološki superiornije u odnosu na druga alkoholna pića. Poznati su mnogobrojni pozitivni učinci vina ako se ono uključi u plan zdrave prehrane. Važno ga je piti umjereno te se preporučuje piti ga uz jelo jer su onda svi zdravstveni benefiti vina u punini iskorišteni, štoviše vino tako pridonosi mikrobiološkoj sigurnosti hrane”, izjavio je profesor Boban.

Nakon predavanja pod vodstvom Franje Francema, predsjednika društva enologa i dopredsjednika društva somelijera Hrvatske, održana je degustacija vina novih berbi.

franjo-francem-agrokor-degustacija-largeOd novih mladih vina gosti s imali priliku probati Agrolagunin Laguna Histria Teran 2010 i Festigia Malvaziju 2010, zatim vina Iločkih podruma – Chardonnay vrhunski 2009 i Traminac izborne berbe bobica 2008 koje je već osvojio priznanje na Vinitaly te Graševinu 2010, a iz Podruma Belje Goldberg Graševina 2009, Graševina vrhunska 2009 i Cabernet sauvignon barrique 2007 srebrni na Vinoviti i Vinalies.

Isto tako kušana su vina iz Istravina – Postup Donja Banda 2007 i Plavac Mili 2007. Kao piće dobrodošlice poslužen je Pjenušac Poj iz Podruma Mladina.

Prethodni članakVideo nadzor u prodavaonici – isplativi sigurnosni i marketinški alat
Sljedeći članakTko su zlatni web developeri u 2011. godini?