DHL Express širi skladišne kapacitete u Velikoj Gorici

Ovaj projekt označava značajan korak u jačanju DHL-ovog prisustva na tržištu te unaprjeđenje skladišnih kapaciteta u regiji

Novi skladišni prostori rezultat su suradnje s Colliersom Hrvatska, vodećom globalnom kompanijom za nekretnine, koja je pružila stručno savjetovanje i identificirala optimalnu lokaciju za razvoj. Samo skladište, u okviru logističkog centra u Velikoj Gorici, za DHL Express razvijat će već dobro poznati developer industrijskih i logističkih nekretnina – Log Expert. Inače, Log Expert je i dalje u investicijskom ciklusu, te razvija skladišne i logističke kapacitete u Velikoj Gorici, Zdenčini, Rijeci te Osijeku, kao i u Sloveniji, a sve kako bi se zadovoljile potrebe tržišta za novim i suvremenim logističkim i skladišnim kapacitetima, u skladu s održivim ciljevima. “Ova partnerska suradnja odražava našu predanost pružanju prilagođenih rješenja koja ne samo da optimiziraju operacije, već i promiču održivi rast za naše partnere”, rekao je CEO tvrtke Log Expert, Gabriel Bitea. Logistički centar obuhvaća 30.000 m2 GLA, a DHL Express će unajmiti površinu od 6.500 m2.

Novi skladišni prostori bit će ključni u podržavanju rastućih potreba tržišta, pružajući DHL-u veću operativnu fleksibilnost i kapacitete za pružanje izvrsne usluge svojim klijentima.

“DHL Express je iznimno uzbuđen zbog ove investicije koja će nam omogućiti unaprjeđenje naše operativne učinkovitosti i bolje ispunjenje potreba naših klijenata u Hrvatskoj”, izjavila je Srebrenka Saks, Country Manager DHL International. Dodala je kako je suradnja s Log Expertom i Colliersom bila ključna u realizaciji ovog projekta. “Njihova stručnost i angažiranost omogućili su nam da pronađemo optimalnu lokaciju i osiguramo brzu i učinkovitu realizaciju naših ciljeva”, istaknula je.

Planirani završetak radova očekuje se krajem ove godine, kada će DHL Express započeti s poslovanjem na novoj lokaciji. Iz DHL-a su rekli kako je ovo značajan korak za njih i njihovo poslovanje, pogotovo zato što je cijelo njihovo poslovanje, pa tako i skladišni prostori, u skladu s ESG ciljevima te će njihovo novo skladište imat BREEAM Excellent certifikat. Inače, DHL već godinama ulaže u zeleno poslovanje te im većina nekretnina ispunjava ključne kriterije održivosti.

“Raditi na ovom projektu s DHL-om i Log Expertom bio je inspirativan proces. Ponosni smo što smo bili dio tima koji je omogućio zaključenje ove transakcije i otvaranje ovog važnog projekta te što smo doprinijeli širenju DHL-a u regiji”, istaknula je Nuccia Basanić, voditeljica odjela za savjetovanje i posredovanje komercijalnim nekretninama u Colliersu Hrvatska.

Ovaj projekt predstavlja pozitivan korak za hrvatsko tržište logistike i ukazuje na kontinuirani rast i razvoj sektora. U Colliersu kažu kako je tržište skladišnih i logističkih prostora i dalje iznimno atraktivno i dinamično, što se ponajprije ogleda u velikom interesu svih tržišnih igrača, od investitora i developera, do vlasnika i krajnjih korisnika skladišnih i logističkih prostora. “Potražnja ne pokazuje znakove usporavanja, već upravo suprotno, tako da bi godine koje su pred nama mogle biti apsolutni rekorderi za ovaj sektor. Od postojećih kvadrata, stopa nepopunjenosti u Zagrebu iznosi 2 %, dok smo zabilježili i porast cijena zakupa koje se sada kreću između 6 i 6,5 eura po kvadratu mjesečno”, zaključno je rekla Basanić.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatska prvi put u kampanji #PlantHealth4Life
Sljedeći članakKlijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice