Digital Shapers: Kakvo je stanje digitalnog marketinga u Hrvatskoj

Prvo istraživanje o stanju digitalizacije marketing odjela u hrvatskim kompanijama

RTL Hrvatska i Star Digital grupa zajednički pokreću istraživanje pod nazivom “Stanje digitalnog marketinga i tehnologija u marketingu u Hrvatskoj”. Svrha istraživanja je utvrditi kakvo je stanje digitalnog marketinga u Hrvatskoj te prate li i koliko domaće kompanije najnovije marketinške trendove u području digitalizacije.

Uz sve veći broj tehnoloških rješenja koja se koriste kao marketinški alati, marketingaši uviđaju da tehnologija postaje jedna od važnijih komponenti ukupne marketinške strategije. Bez sumnje, time se marketing penje na vrh digitalne evolucije.

Neke od marketinških funkcija pomalo odumiru, a podaci i aplikacije se povezuju kako bi se unaprijedilo upravljanje životnim ciklusom kupaca i omni-marketinškim kanalima te iskoristile mogućnosti automatizacije marketinga. Dok nove tehnološke platforme omogućuju dublji uvid u ponašanje kupaca i angažmana, marketingu često nedostaje povezanost preko različitih platformi kako bi se ostvario jedinstveni pogled na kupca.

Pred marketinškim stručnjacima leži sve više izazova, od toga kako poboljšati vrijednost sporadičnog pristupa investiranja u razne marketinške i digitalne alate i pretvoriti to u ozbiljnu investiciju jedne povezane tehnološke platforme, koja će omogućiti jasnije profiliranje korisnika, jači digitalni angažman kroz različite komunikacijske kanale, bolju analizu i obradu podataka različitih funkcija marketinga – sve na jednom mjestu.

Ovo je istraživanje stoga dobra prilika da se identificira način na koji razmišlja hrvatska marketing branša, utvrdi koliko su im nove tehnologije važne u svakodnevnom radu te gdje se po tom pitanju trenutno nalaze.

Rezultati istraživanja bit će objavljeni u sklopu Digital Shapers konferencije, koja će se u organizaciji RTL Hrvatske održati 30. studenoga u Kaptol Boutique Cinema. Konferencija je izazvala veliki interes jer u Zagreb dolaze brojni stručnjaci koji će kroz predavanja i panele pokazati uspješne projekte iz područja digitalne transformacije.

Na konferenciji će se proglasiti i Digital Shaper godine. Riječ je o nagradi za pojedinca koji je svojim radom dao doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske.

RTL će platformu Digital Shapers provoditi tijekom cijele godine – pratit će se napredak i priče digital shapera, promovirati njihove projekte, pratiti dobre prakse iz drugih zemalja, a plan je i razvijanje indexa digitalne transformacije.

Priključite se istraživanju, podijelite svoje mišljenje s nama. Istraživanje je dostupno na linku: http://stateofdigitalmarketing.eu

Prethodni članakMicrosoft otvara dvije nove “učionice budućnosti”
Sljedeći članakZnak “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” za 3 nove tvrtke