Dioničari Pevexa odlučili lanjsku dobit usmjeriti u investicijsku ekspanziju

Neto dobit Pevexa u 2023. je iznosila 43,87 milijuna eura i veća je 25,96 posto u odnosu na godinu prije

Glavna skupština dioničara Pevexa prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) da se dobit ostvarena u 2023. rasporedi u zadržanu dobit, koja će se usmjeriti na daljnju investicijsku ekspanziju, izvijestili su u srijedu iz tog trgovačkog lanca.

Neto dobit Pevexa u 2023. je iznosila 43,87 milijuna eura i veća je 25,96 posto u odnosu na godinu prije. Prihodi Pevexa lani su iznosili oko 446,1 milijun eura i porasli su za 15,55 posto u odnosu na 2022. godinu.

Zadržana dobit usmjerit će se na daljnju investicijsku ekspanziju i ulaganja usmjerena strateškom pozicioniranju kompanije, istaknuli su iz kompanije. Navode i da je njihova odrednica u srednjoročnom razdoblju daljnje jačanje liderske pozicije i rasprostranjenost prodajnih centara usmjerenih lakom dostupnošću krajnjem kupcu i njegovom zadovoljstvu.

Tako nastavljaju širiti postojeću maloprodajnu mrežu od 29 prodajnih centara i ove godine otvaraju 30. prodajni centar u Poreču, a za koji tjedan i novi logističko-distributivni centar na zagrebačkom Jankomiru. Najavili su i kako će daljnje investicije osim hrvatskoga, uključiti i inozemna tržišta.

“Prošle godine Pevex je zahvaljujući doprinosu svojih zaposlenika, povjerenju kupaca te podršci poslovnih partnera i dioničara kojih je trenutno 421, ostvario povijesno najbolje poslovne rezultate. Obvezuje nas to na daljnje razvojne iskorake i ostvarenje zacrtanih strateških odrednica”, istaknuo je predsjednik Uprave Krešimir Bubalo. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNajnoviji Spar supermarket otvoren u Ninu
Sljedeći članakJa TRGOVAC lipanj 2024.