dm osigurao dezinficijense za starije osobe slabijeg imovinskog statusa

Donacija je realizirana u sklopu programa "Čuvajmo ih" kojim Hrvatski Crveni križ želi osigurati dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske za starije osobe slabijeg imovinskog statusa s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom

dm je Hrvatskom Crvenom križu predao donaciju u vrijednosti većoj od 60.500 kuna kojom su osigurani dezinficijensi za više od 2.000 starijih osoba slabijeg imovinskog statusa. Donacija je realizirana u sklopu programa “Čuvajmo ih” kojim Hrvatski Crveni križ želi osigurati dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske za starije osobe slabijeg imovinskog statusa s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom.

“Zaštita zdravlja naših djelatnika i sugrađana dm-u je na prvom mjestu. Svi smo na neki način osjetili posljedice epidemije koronavirusa, a posebno su pogođeni naši stariji kojima trebamo pružiti podršku kako bi se lakše nosili s promjenama koje donosi ova neizvjesna situacija. Donacijom dezinficijensa želimo pomoći onim starijim sugrađanima koji, na žalost, nisu u prilici nabaviti sve što im je potrebno kako bi zaštitili svoje zdravlje”, izjavio je Darijo Vukančić, područni menadžer dm-a.

“Svjesni smo da je vrijeme u kojem živimo vrlo izazovno, drugi val epidemije u punom je jeku i svi zajedno moramo učiniti više, biti bolji i pomagati više kako bismo zaštitili naše najstarije i najranjivije sugrađane. Mnogi od njih žive vrlo skromno i naša je odgovornost da im pomognemo i nabavimo zaštitnu opremu kako bismo što više smanjili opasnost od zaraze koronavirusom. Veseli me što je dm prepoznao važnost našeg programa ‘Čuvajmo ih’ i njihova će donacija otići u prave ruke”, ističe Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Svi koji žele podržati Hrvatski Crveni križ u njihovoj brizi za starije osobe koje žive u siromaštvu mogu to učiniti izravnom donacijom za program “Čuvajmo ih” i tako pomoći u opskrbi zaštitnim maskama i dezinficijensima. Kako podržati program saznajte na internetskoj stranici www.hck.hr.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDukatos za pripremu jela – prvi grčki tip jogurta namijenjen kulinarstvu
Sljedeći članakJaka alkoholna pića – Džin u naletu