dm – Razvoj trgovačke marke kao dio održivog poslovanja

dm biodm Bio – prva je vlastita robna marka dm-a u kategoriji hrane

Rast popularnosti robnih marki među kupcima tijekom proteklih godina zabilježila je i tvrtka dm-drogerie markt. Uz omjer cijene i kvalitete koje kupcima nudi dm-ova trgovačka marka, u dm-u povjerenje u vlastitu marku u jednakoj mjeri pripisuju i društveno-odgovornom poslovanju tvrtke.

ODRŽIVI RAZVOJ
Tvrtka dm kupcima nudi 25 robnih marki, među kojima su Balea, Dein Bestes i babylove. Od njege lica i tijela, do brige za kućanstvo, opreme za djecu te proizvoda za kućne ljubimce, dm robne marke već godinama jamče izvrstan omjer cijene i kvalitete, imajući na umu održivost.

Tako papir i celuloza koje se koriste u proizvodnji pakiranja dm robnih marki dolaze iz certificiranih šuma i većina kartonskih pakiranja nosi oznaku FSC (Forest Stewardship Council), a dio njih i PEFC (The Programme for the Endorsement of Forest Certification), certifikate koji osiguravaju odgovorno gospodarenje drvnim resursima prema načelima održivog razvoja. Među robnim markama dm-a nalazi se i prva njemačka trgovačka marka u segmentu prirodne kozmetike, alverde.

ZDRAVE NAVIKE
U segmentu osviještene prehrane, tvrtka dm-drogerie markt razvila je vlastitu robnu marku hrane iz ekološke proizvodnje – dm Bio – čiji se proizvodi od travnja mogu kupiti u svim prodavaonicama dm-a u Hrvatskoj. Trenutačno se na policama nalazi oko 40 proizvoda, a daljnje širenje asortimana marke dm Bio očekuje se u rujnu.

Kao jedan od razloga uvođenja nove vlastite marke, u dm-u navode i predanost tvrtke održivom razvoju. Uz aktivnosti poput dm green city projecta, kojima kupce informira o važnosti održivog razvoja i načinima kako održivi razvoj učiniti dijelom svakodnevnog života, razvojem vlastite marke iz ekološkog uzgoja dm je želio napraviti korak više.

“U dm-u na prvo mjesto stavljamo kupce, a to iziskuje inzistiranje na najvišoj kvaliteti proizvoda na našim policama. Iste kriterije postavljamo kada krećemo s razvojem novih proizvoda. Održivost, k tomu potpisana imenom vlastite marke, najsigurnije je jamstvo izvrsnog omjera kvalitete i cijene. Uvođenjem proizvoda marke dm Bio nastavljamo graditi povjerenje svojih kupaca i razvijati zdrave navike u skladu s filozofijom i vrijednostima naše tvrtke”, pojasnila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a za Nabavu, marketing i odnose s javnošću.

EKOLOŠKA PROIZVODNJA
dm Bio prva je vlastita robna marka dm-a u kategoriji hrane, a u ponudi ima prehrambene proizvode i namirnice iz ekološke proizvodnje. Među proizvodima koji nose ime dm Bio nalaze se razni voćni napici, napici od žitarica, mlijeko, začini, ulja te mahunarke i žitarice poput bulgura, amaranta i heljde te prosa i leće.

Poljoprivredni sastojci svih proizvoda dm Bio marke potječu iz kontrolirane ekološke poljoprivrede. Uzgoj i proizvodnja sirovina koje se koriste u proizvodima, proizvedena su u skladu s najvišim propisanim u ekološkoj poljoprivredi.

“Više od 70 posto kupaca vjerno je dm-u upravo zbog proizvoda naših robnih marki. U skladu sa željama i navikama kupaca, cilj nam je vlastitom robnom markom pokriti sve kategorije proizvoda koje nudimo i pri tome kupcima omogućiti da kupnjom u dm-u naprave nešto dobro za sebe i za okoliš”, zaključila je Gordana Picek.

PROMO

Prethodni članakUzgajivači crne slavonske svinje traže da im se dopusti žirovanje
Sljedeći članakSuradnja hrvatskih i indonezijskih obrtnika