Druga regionalna konferencija o upravljanju lancem opskrbe

Središnje događanje Hrvatske i regije na temu upravljanja lancem opskrbe 2nd Supply Chain Management Arena 2013 održat će se od 12. do 14. ožujka 2013. u hotelu Esplanade u Zagrebu, priopćeno je iz organizatora, tvrtke Infoarena.

Nezaobilazna tema o kojoj će se raspravljati na trodnevnoj konferenciji jest Supply Chain Management (SCM) kao model poslovanja koji u Hrvatskoj i regiji prakticira tek manji broj kompanija u odnosu na EU, gdje je SCM dugi niz godina sastavni dio poslovanja kompanija.

Jedno od ključnih pitanja hrvatskih tvrtki prije ulaska u EU jest kako postati još konkurentniji, efikasniji, produktivniji, te na koji način smanjiti troškove kako oni ne bi opterećivali cijenu proizvoda više nego oni opterećuju konkurentske kompanije iz EU.

Na panel diskusijama će, između ostalog, biti govora o osnovnim značajkama elemenata povratne logistike, trenutnom stanju provođenja aktivnosti povratne logistike u Hrvatskoj i regiji te o alternativnim poslovnim modelima povratne logistike, ali i prilikama i prijetnjama koje prijevoznike očekuju nakon pristupanja Hrvatske u EU.

Za sudionike konferencije organizirane su i radionice na kojima će biti predstavljeni Supply Chain projekti i rješenja za optimizaciju poslovanja.

Konferencija se otvara 12. ožujka u 17:30 sati, dok će drugi i treći dan, 13. i 14. ožujka, program početi u 9 sati.

Posebna gošća konferencije iz SAD-a, Lora Cecere, s iznimnim iskustvom na području upravljanja lancem opskrbe i promicanja filozofije Supply Chain Managementa (SCM) koje su uspješno primijenile mnoge svjetske kompanije i američke tvrtke s liste Fortune 500 kompanija (Procter & Gamble, Kraft/General Foods, Clorox, Dreyers Grand Ice Cream, Nestle i mnoge druge), predstavit će svoja razmišljanja kroz tri odvojena predavanja.

Među ostalima, na konferenciji će govoriti i Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma, Igor Maroša, član Uprave Mercatora za operativno područje Slovenije i Hrvatske, zatim Andras Buzinkay, Unileverov direktor glavnog sjedišta lanca opskrbe za Europu, Ivan Galović, direktor lanca opskrbe Podravke, te Kalman Szabo, voditelj za Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju u tvrtki CHEP.

Prethodni članakMaloprodaja: Nadmoć zakupnika i ekspanzija jeftinijih brendova
Sljedeći članakNivea Q10 maska za lice protiv bora