Dukat spreman osigurati nastavak otkupa mlijeka kooperanata Megglea

Danas u Hrvatskoj proizvodimo manje od 50 posto potrebnih količina mlijeka, stoga je nužno održati postojeću proizvodnju mlijeka, podsjećaju iz Dukata

Na sastanku održanom u Ministarstvu poljoprivrede s predstavnicima Megglea i domaće mljekarske industrije, Dukat je iskazao spremnost da uz podršku resornog ministarstva pomogne u stvaranju preduvjeta za nastavak otkupa mlijeka na otkupnom području Megglea. Naime, u posljednjih 10 godina broj proizvođača i količine proizvedenog mlijeka u Hrvatskoj neprekidno se smanjuju. Danas u Hrvatskoj proizvodimo manje od 50 posto potrebnih količina mlijeka, stoga je nužno održati postojeću proizvodnju mlijeka.

“Proizvodnja mlijeka u Slavoniji ne smije stati stoga je Dukat iskazao spremnost za ugovaranje suradnji s farmerima Megglea, u skladu s vlastitim slobodnim kapacitetima otkupa i prerade mlijeka te uz podršku Ministarstva poljoprivrede”, rekao je Antun Milić, direktor Otkupa i razvoja proizvodnje mlijeka u Dukatu.

Dukat danas surađuje s više od 2.000 malih, srednjih i velikih proizvođača mlijeka diljem Hrvatske i predvodnik je organiziranog otkupa mlijeka u Hrvatskoj s više od 100 godina tradicije i iskustva u otkupu i preradi svježeg mlijeka.

Samo u razvoj poslovanja svojih kooperanata – proizvođača mlijeka u sustavni razvoj dugoročnih i partnerskih suradnji, Dukat ulaže više od 50 milijuna kuna vlastitih obrtnih sredstava na razini svake poslovne godine.

Kako proizvodnja mlijeka ne bi stala Dukat je i tijekom epidemije koronavirusa, u razdoblju od kraja ožujka do polovine lipnja, provodio interventan otkup mlijeka od malih mljekara i njihovih kooperanata, koji su ostali bez mogućnosti plasmana svojih proizvoda.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakIntersnack Adria otkupljuje 19 tisuća tona krumpira lokalnih proizvođača
Sljedeći članakJa TRGOVAC magazin – srpanj/kolovoz 2020.