EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje

trgovina-zena-hrana-ftdGlobalna financijska kriza značajno utječe na sve pore društva kreirajući nove trendove poslovanja što je očito i u prehrambenoj industriji te maloprodaji.

Promjena ponašanja potrošača uzrokovana padom kupovne moći potiče tvrtke u prehrambenoj industriji i maloprodaji da brže i efikasnije prilagođavaju strategiju poslovanja da bi uspjele opstati na tržištu.

Preuzimanja, spajanja korporacija, poslovno restrukturiranje, kao i konstantni razvoj novih proizvoda ključni su trendovi koji potiču konkurentnost ovog gospodarski dinamičnog sektora.

Hoće li se multinacionalne kompanije i dalje širiti u regiji i na koji način; koji su investicijski projekti interesantni za financiranje, hoće li ulaganja u inovacije biti dio ofenzivne ili defenzivne strategije, na kojim područjima možemo očekivati nova strateška udruživanja, koji će razvojni trendovi obilježiti sljedeći period, na koji način konkurirati na globalnom tržištu – samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na FOOD, DRINKS&RETAIL ARENI 2010. – regionalnog konferenciji industrije hrane, pića i maloprodaje.

Konferenciju organizira Infoarena Grupa u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a održat će se 26. listopada 2010. godine u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Cilj Konferencije je predstavljanje razvojnih potencijala prehrambene industrije, industrije pica i maloprodaje koji mogu potaknuti snažniji gospodarski rast, intenzivirati regionalnu suradnju te kreirati sinergiju među interesnim skupinama radi optimizacije troškova poslovanja.

Na Konferenciji će sudjelovati regionalni lideri industrije hrane, pića i maloprodaje koji će predstaviti svoja poslovna iskustva te raspravljati o budućim trendovima i izazovima s kojima se suočava ovaj gospodarski značajan sektor.

Konferenciji će, između ostalih, prisustvovati:  Ante Todorić, izvršni potpredsjednik za Poslovnu grupu Maloprodaja, Agrokor;  Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za Strategijske poslovne grupe i marketing te Poslovnu grupu Poljoprivreda, Agrokor; Emil Tedeschi, Predsjednik Uprave i većinski dioničar, Atlantic Grupa; Mujo Selimović, Predsjednik Uprave i vlasnik, MiMs Grupa, Bosna i Hercegovina; Željko Zadro, Predsjednik Uprave i suvlasnik, Tvornica šećera Viro; Miodrag Kostić, Predsjednik uprave i vlasnik, MK Grupa i Sunoko, Srbija; Svetozar Janevski, Predsjednik uprave, Tikveš; Vedrana Jelušić-Kašić, viša bankarica, EBRD, te brojni drugi predstavnici prehrambene industrije i maloprodaje.

Program konferencije možete pogledati ovdje.

Prethodni članakU rujnu intenziviran rast potrošačkih cijena
Sljedeći članakVidošević postao član Upravnog odbora Eurochambresa