EBRD nastavlja Program za žene poduzetnice

erbd-zene-poduzetniceProgram EBRD-a za žene poduzetnice u Hrvatskoj nastavlja s radom. Financiran od strane EBRD-ovog posebnog dioničarskog fonda i EBRD-ovog Taiwan Business fonda za tehničku suradnju, ovaj program pruža malim i srednjim poduzećima kojima upravljaju žene pristup kreditima i poslovnom savjetovanju za postizanje rasta i razvoja poslovanja.

Prva faza Programa za žene poduzetnice u Hrvatskoj započela je u ožujku 2015. i njome su do danas, putem partnerskih banaka Privredne banke d.d. (PBZ) i Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA), osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 15 milijuna eura u svrhu kreditiranja malih i srednjih poduzeća kojima upravljaju žene.

Očekujemo da će se još jedna partnerska banka priključiti programu do kraja godine. Preko 200 žena poduzetnica također je sudjelovalo i na projektima poslovnog savjetovanja, treninzima poduzetničkih vještina i programu mentorstva te poslovnog umrežavanja. Iduća faza programa nastavlja se u istom formatu s krajnjim ciljem stvaranja prilika za poboljšanje poslovanja između hrvatskih i tajvanskih kompanija.

EBRD je ovog mjeseca pokrenuo i Business Lens, besplatni online alat za samodijagnostiku poslovanja tvrtki kojima upravljaju žene. Kroz Business Lens, poduzetnice mogu putem upitnika identificirati dobre strane svojih poduzeća, prepoznati prilike za daljnji razvoj i zatražiti podršku u financiranju i savjetovanju kako bi poboljšale poslovanje.

“Sa zadovoljstvom najavljujemo produženje Programa za žene poduzetnice u Hrvatskoj. Jačanje i razvoj njihovih potencijala bitan je element razvoja hrvatskog gospodarstva, a to se najbolje očituje kroz uspjeh koji tvrtke ostvaruju unapređujući konkurentnost kroz povećanje produktivnosti, poticanje inovacija te širenje poslovanja na nova tržišta, ujedno generirajući i nova radna mjesta”, rekla je Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju.

“Zadovoljni smo nastavkom našeg partnerstva s EBRD-om u potpori ženskog poduzetništva u Hrvatskoj. Ovim programom promičemo i jačamo veze među poduzećima kojima upravljaju žene te podupiremo njihov rast”, izjavio je Shyang-Yun Cheng, vršitelj dužnosti šefa tajvanskog predstavničkog ureda u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) aktivna je kao investitor u Hrvatskoj još od stjecanja neovisnosti, te je dosad uložila preko 3,5 milijarde eura u 188 projekata. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, a osobito infrastrukturu, tvrtke, financijske institucije i energetske sektore.

Tajvan svojim donacijama pridonosi radu programa banke od 1991., a osobito je usmjeren na područja informatike, ekonomije znanja, poslovnog savjetovanja malim i srednjim poduzećima, EBRD-ovim Women in Business programima, kao i projektima u području upravljanja održivim resursima i modernim transportnim sustavima.

Detalje potražite na internet stranici.

Prethodni članakMercator prodao Modianu Montecristo SL-u
Sljedeći članakIstragrafici priznanje za 60 godina uspješnog rada