EBRD razmatra kredit od 68 mil. eura za City Centre One Split

city-centar-split-ftdUkupna vrijednost projekta iznosit će 136 mil. eura, a cilj je ponoviti u Dalmaciji uspjeh zagrebačkog centra

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da razmatra mogućnost za davanje dugoročnog kredita u iznosu od 68 milijuna eura za izgradnju shopping centra City Centre One Split kompaniji Kaufmann i Hofmann.

Ukupna vrijednost projekta će iznositi 136 milijuna eura, a ideja projekta je replicirati u splitskoj regiji uspjeh City Centre One koji je ista kompanija već izgradila u Zagrebu, navodi se u priopćenju EBRD-a.

Centar u Splitu će imati bruto površinu za iznajmjivanje od 68 tisuća četvornih metara i 2.600 mjesta za parkiranje.

Nositelj projekta, Kaufmann i Hofmann d.o.o, je u većinskom vlasništvu austrijske kompanije Prof. Wolfgang Kaufmann Beteiligungs, BFK Beteiligungs i Toprent Vermietungs.

Čeka se konačna odluka EBRD-a o tom projektu.

Ovo je drugi projekt vezan uz razvoj nekretnina koji EBRD-a razmatra za Hrvatsku u zadnjih dva mjeseca. Kasnije u studenom se očekuje odobrenje Uprave EBRD-a za financijski paket u iznosu od 41,1 milijuna eura za shopping centar GTC nekretnine istok u Osijeku, koji uključuje zajam od 34,4 milijuna eura i equity investiciju. (Bankamagazin)

Prethodni članakMaraska: Gubitak 5,36 milijuna kuna
Sljedeći članakOperativna dobit Metroa 357 milijuna eura