Ekološka akcija Henkela i Konzuma

Jučer je na konferenciji za medije održanoj u prostoru Super Konzuma u zagrebačkoj Dubravi predstavljen projekt “Zajedno za naše čisto, plavo more”, pokrenut u suradnji tvrtki Henkel i Konzum, koji će kulminirati krajem ožujka iduće godine ekološkom akcijom čišćenja dijela Kaštelanskog zaljeva predvođenom Kristijanom Curavićem i njegovim timom ronioca, priopćeno je iz tvrtke Henkel.

Iako je kvaliteta Jadranskog mora na zavidnoj razini, zapanjujuća je činjenica da je hrvatsko podmorje jedno od najslabije očišćenih u Europi.

Cilj ovog projekta jest podizanje svijesti građana o zagađenju hrvatskog podmorja, koji svoj doprinos akciji čišćenja podmorja mogu dati kupnjom proizvoda Persil Expert i Somat u prodavaonicama Konzuma, u periodu od 6. studenog 2013. do 31. siječnja 2014. godine.

Hvalevrijednu akciju predstavili su Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik Udruge za očuvanje i zaštitu podvodnog svijeta GUWAA, Helena Grahovac, generalna direktorica poslovnog sektora proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria, te Gašpar Novak, direktor marketinga tvrtke Konzum.

Kristijan Curavić u posljednjih je nekoliko godina uvelike utjecao na podizanje svijesti o posljedicama štetnog otpada u Jadranskom podmorju koji nepovratno ugrožava njegovu floru i faunu, a kroz rad udruge GUWAA pokrenuo je i globalne ekološke inicijative s ciljem očuvanja i zaštite podvodnog svijeta.

”Zadovoljstvo mi je što su moju inicijativu prepoznale i podržale jedne od vodećih kompanija, Henkel i Konzum, pokazavši veliku želju za sudjelovanjem u akciji čišćenja našeg Jadrana, konkretno ovoga puta područja Kaštela. Osim akcije čišćenja, kroz ovaj projekt želimo utjecati na svijest svih generacija i potaknuti ih na život u skladu s morem i prirodom”, istaknuo je Curavić.

Helena Grahovac je istaknula kako je Henkel, u skladu s društveno odgovornim poslovanjem i vrijednostima koje tvrtka njeguje godinama, odlučio zajedno s Konzumom podržati ovaj projekt zaštite i očuvanja hrvatskog podmorja. Prema njezinim riječima, želja Henkela je da kroz ovaj projekt apelira na svijest potrošača te im pružiti mogućnost da se osobno uključe u akciju čišćenja podmorja kupnjom Somata i Persil Expert proizvoda, nove ekološki prihvatljivije generacije sredstava za pranje rublja i posuđa.

Ovu ekološku inicijativu podržala je i tvrtka Konzum.

”Izuzetno smo ponosni na još jedan u nizu zajedničkih društveno odgovornih projekata Konzuma i Henkela usmjerenih očuvanju okoliša. Konzum je svoje ukupno djelovanje uskladio s osnovnim odrednicama održivog razvoja i brige za okoliš. Konzum je  najveći otkupljivač ambalaže u Hrvatskoj, kontinuirano  smanjujemo potrošnju energije kroz programe energetske učinkovitosti i implementaciju najmodernijih tehnologija, a većinu promotivnih materijala tiskamo na recikliranom papiru. Kroz donacije i sponzorstva podupiremo projekte namijenjene zaštiti okoliša, a kao najveći lanac aktivno sudjelujemo i u komunikaciji s našim potrošačima koje potičemo na odgovoran odnos prema okolišu te im omogućujemo da na ovakav način i sami sudjeluju u ekološkim projektima. Pozivam stoga sve naše kupce da podrže projekt ‘Zajedno za naše plavo more’ i daju svoj doprinos čišćenju hrvatskog podmorja”, izjavio je Gašpar Novak iz Konzuma.

Prethodni članakImidž direktora sve važniji za poslovanje kompanija
Sljedeći članakGubici na Balkanu opteretili rezultate Delhaize grupe