Euro 2016. – Navijački asortiman: Naprijed Vatreni!

euro-navijacki-asortimanHrvatski proizvođači i trgovci prepoznaju potencijal nogometa te u sklopu prigodnog sportskog asortimana nude brojne navijačke proizvode koji će olakšati i potaknuti navijanje

Zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu broje sitno od početka europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj. Datum prve utakmice je zaokružen na kalendarima, urezan u pamćenje i svi samo čekaju da krene vatreno ludilo.

Kada sudac da znak za početak naše prve utakmice koju igramo protiv Turske, vrijeme će stati, oči će biti širom otvorene, grla spremna na urlanje, posebno na suce, zatim izbornika, pa sve ostale, a ruke će biti u zraku.

bullet-navijacki-asortimanIpak, da se ruke ne bi ukočile bit će potrebno tu i tamo zabiti šaku u zdjelu punu grickalica ili na brzinu maznuti ćevap s roštilja, a o zalijevanju pivom nećemo ni pričati jer utakmica bez najdražeg piva je kao muškarac bez brkova ili kao piva bez alkohola. Nešto tu ne štima.

Kako bi svi navijači bili adekvatno potkovani, što hranom, pićem i rekvizitima, pobrinuli su se razni trgovački lanci, pivovare i prehrambene kompanije.

Da je ovo zlatno vrijeme za proizvođače i trgovce, govore ovi podaci: Procjene su da će ukupno 2,5 milijuna ljudi posjetiti nogometni događaj u Francuskoj te će 230 zemalja diljem svijeta prenositi utakmice uživo koje će pratiti više od 150 milijuna ljudi.

“TEAMPACK” PAKIRANJE
Od povijesne 1998. godine, sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije je najpoznatije hrvatsko pivo Ožujsko, popularno nazivano Žuja, koja je i za ovo prvenstvo pripremila zanimljive novitete. Najvažniji novitet koji Zagrebačka pivovara predstavlja uoči Eura je nova jedinstvena tehnologija Dynamark 3.0 koja omogućava da tisak do najsitnijeg detalja prikazuje sve vizuale na limenci.

zuja-novo-pakiranjeZahvaljujući novoj tehnologiji Žuja je s limenkama napravila jedinstvenu seriju od 12 hrvatskih reprezentativaca koji ponosno krase nove limenke Žuje. Iz Žuje su mislili i na one koji vole velika pakiranja i kojima jedna ili dva piva nisu dosta da u miru i bez stresa prežive utakmicu ili za one koji jednostavno vole dijeliti.

Za njih je spremno posebno pakiranje u kojemu je 12 limenki Žuje, pakiranih u 12-pack shrink foliju. Teampack je namijenjen cijeloj ekipi ili jednom zaista žednom pojedincu. Osim kolekcionarske serije limenki, Žuja je za PET boce od 1 L i 2 L pripremila posebno duo-pack nogometno izdanje.

Tako će potrošači, po prvi puta, Žuju moći pronaći u pakiranju od 2×1 L, odnosno 2×2 L, s vizualima hrvatskih igrača.

Posebno pakiranje namijenjeno je jačanju maloprodajnog portfelja te povećanju “veličine kupovine” kod kupaca. “Žuja s ovim posebnim, nogometnim pakiranjem i dalje jača svoju vodeću poziciju na tržištu, posebice za vrijeme nogometnog prvenstva, izrazite prigode za pivsku kategoriju. Prilika za ovakvo pakiranje pokazala se potrebnim upravo kroz razna istraživanja navika naših potrošača i samog tržišta”, istaknuli su iz Zagrebačke pivovare.

Kako ostala pakiranja ne bi bila zapostavljena, Žuja ih je također odlučila obući u navijačko ruho pa će se tako i na staklenim povratnim bocama od 0,5 L i 0,33 L kao i na PET bocama od 1 L i 2 L nalazi unificirani nogometni dizajn s vizualima naših nogometaša.

KARLOVAČKO KORNER
Pripreme Karlovačkog piva za Euro 2016. godine započele su već u ožujku kada je organizirana velika promocija u okviru koje su potrošači imali priliku dobiti čak milijun boca Karlovačkog gratis.

Karlovacko_korner_key_vizual-01[2]“Osim toga, potrošači su skupljali čepove Karlovačkog te su za 10 skupljenih čepova imali priliku osvojiti put u Francusku. Ukupno je 11 sretnih dobitnika koji će uz pratnju otputovati u Francusku, gdje će na dvodnevnoj avanturi bodriti naše igrače”, kažu iz Heinekena Hrvatska.

Za one koji se nisu našli među 11 sretnika i koji će prvenstvo pratiti od kuće, Karlovačko je, kao i proteklih godina, odlučilo djelić atmosfere prenijeti na ulice i kafiće svojom prepoznatljivom platformom Karlovačko Korner, koje će se u lipnju otvoriti širom zemlje.

KRAŠEVE čoCROlade
Kako bi se tijekom utakmica nešto i grickalo i kako piva ne bi uzela maha, pobrinula se naša najveća konditorska kompanija Kraš koji se za Euro spremio kockastom edicijom svojih najpoznatijih brendova. Tako su se u kockastom dresu našle Dorina čoCROlade, Ki-Ki bomboni, Domaćice i Vic slane grickalice.

Dorina_ƒoCROlada_80g_big_539VIC navijački promo pack će biti opskrbljen svim najukusnijim grickalicama, koje ćete moći grickati umjesto noktiju, ako na terenu bude nekakvih neočekivanih događaja.

U promo pakiranju nalazit će se VIC krumpirov kreker, 3D kreker i VIC flips.

“Osim navijačkog asortimana, pripremili smo i nagradnu igru ‘Sreća prati hrabre’ u kojoj je moguće osvojiti čak 303 vrijedne nagrade koje čekaju sve one koji su spremni okušati sreću i do 15. lipnja 2016. poslati tri omota Kraševih navijačkih proizvoda u atraktivnoj kockastoj ambalaži na našu adresu”, poručuju iz Kraša.

Vjerujemo da bi ih bilo dobro poslušati jer nagrade uključuju 3D smart TV, iPhone, nogometni dres, najtraženiju nogometnu loptu sezone ili Krašev paket. Grickalice za Euro pripremili su i u Podravki, gdje su se odlučili za vatrenu kombinaciju Kviki štapića i Kviki grica.

Kviki_ja trgovac_oglas-01Podravka je uoči Eura proširila asortiman Kviki štapića okusima pikant te sir i vlasac, dok je za one koji uživaju u vatrenom okusu pripremila Kviki gric s okusom wasabija, tradicionalnog začina japanske kuhinje.

Ovim “vatrenim” asortimanom Podravka će razgaliti i najzahtjevnije navijače željne jakih okusa i žustrih uklizavanja. Na većim prodajnim mjestima diljem Hrvatske planirane su degustacije i sampling akcije prije samih utakmica. Osim toga, za navijače su također pripremili dodatna izlaganja i snižene cijene novih Kviki proizvoda te Grica, Štapića, Pereca i svih ostalih proizvoda iz asortimana.

UKUSNO NAVIJANJE
Gledati utakmicu na prazan želudac nikad nije pametna ideja. Stalno “kruljenje” želuca može ometati vaše prijatelje koji žive za nogomet, ali i vas. Kako se tako nešto ne bi događalo i kako bi svi bili siti i spremni za navijanje pobrinuo se PIK koji se odlično pripremio za predstojeću nogometnu groznicu.

PIK ÅebasaZa ovogodišnji Euro u Francuskoj PIK je za sve gladne navijače pripremio PIK navijački mix kobasica u kojemu se nalaze dvije debrecinke, dvije roštiljke i dvije PIK ćebase. Ako se pitate što su ćebase, to je novi inovativni proizvod na tržištu a kombinacija je dvaju proizvoda koju Hrvati obožavaju – ćevapa i kobasica.

Osim u navijačkom mixu koji dolazi u pakiranju od 400 grama, PIK ćebase se može kupiti i u zasebnom pakiranju od 320 grama.

Za one koji su skloniji hladnim platama, narescima i sendvičima, dostupan je PIK Navijački mix narezaka koji sadrži 300 grama najfinijih trajnih kobasica, a to su Čajna, Kulen i Zimska. “Svi proizvodi dolaze u praktičnim pakiranjima tako da gdje god gledali utakmicu možete lagano sa sobom ponijeti PIK-ov navijački mix”, ističu iz tvrtke i uvjeravaju kako tijekom ovog prvenstva nitko neće biti gladan.

NAVIJAČKI TRGOVCI
Ni trgovački lanci nisu ostali imuni na navijačko ludilo koje nam uskoro stiže. Iz Konzuma ističu kako će se u njihovim trgovinama moći nabaviti svi potrebni rekviziti za navijanje. “Uskoro će se u Konzumovim prodavaonicama naći razni navijački rekviziti s motivima hrvatske zastave ili prepoznatljive hrvatske šahovnice.

Razne zastavice, narukvice, zviždaljke, naočale, ali i navijački odjevni tekstil bit će dostupni kupcima u Konzumu, a u ponudi će se naći i nezaobilazni nogometni asortiman poput nogometnih lopti. Prigodno će biti snižen i redovni asortiman prehrane i neprehrane karakterističan za navijačka okupljanja”, ističu iz ovog trgovca.

navijanje -777Uz to, sve kupce Konzuma očekuju popusti na navijačke grickalice, alkoholna i bezalkoholna pića, ali i na televizore i ostalu tehniku. “U pripremi je velika marketinška kampanja kojom će se pozivati sve navijače da daju podršku hrvatskoj reprezentaciji u Francuskoj, a osim očekivanih sportskih rezultata dodanu vrijednost svakom navijaču pružit će i humanitarni karakter koji će obilježiti Konzumove marketinške aktivnosti osmišljene za ovo sportsko ljeto”, dodaju iz ovog trgovačkog lanca. Spar se kao i Konzum priprema za Euro raznim specijalnim ponudama iz asortimana prehrane i neprehrane.

Tako će se i na njihovim policama naći razni navijački artikli, grickalice, meso, ali i televizori po posebnim cijenama. “Treba dodati da imamo i jedan poseban specijalni program nazvan kladionica. Naime, svima koji kupe televizor u periodu oko prvenstva, u slučaju da Hrvatska osvoji Euro, Spar će vratiti puni iznos za kupljeni televizor”, poručuju iz Spara.

Pa navijajmo svi skupa za naše vatrene dečke!

jozo knez - potpis

Prethodni članakZagreb ispraća veliku navijačku zastavu za Francusku
Sljedeći članakBadel 1862 dobitnik nagrade Regionalni biznis partner 2016.