Fortenova grupa prodala Cibonin toranj koncernu Agram

Radi se o uredskim prostorima na 16 katova tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6.700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna, navodi se u priopćenju

Fortenova grupa i Koncern Agram potpisali su ugovor o kupoprodaji nekretnina, koje u sklopu poslovnog tornja Cibona u Zagrebu u vlasništvu ima Fortenova grupa, priopćili su iz Fortenove.

Radi se o uredskim prostorima na 16 katova tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6.700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna, navodi se u priopćenju.

Poslovni toranj Cibona jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Nalazi se u središtu grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.

Izvršni direktor Fortenova grupe za financije James Pearson istaknuo je da su, nakon što je grupa u najvećoj mjeri zaključila procese prodaje kompanija koje nisu dio njihovog matičnog poslovanja, fokus usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja.

“Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi”, naglasio je Pearson.

Za potpredsjednicu Koncerna Agram Ivanu Bratanić Cibonin toranj ikonska je građevina Grada Zagreba i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram.

“Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo sa investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija ujedno dolazi s obljetnicom 30 godina uspješnog poslovanja Koncerna Agram”, navela je Bratanić. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVitamini i minerali – Pojedinačni vitamini ispred multivitamina
Sljedeći članakMetro Hrvatska pripremio bogat program na Adriatic Gastro Showu