Francesca brut 2017. u Villányju osvojila zlato

Nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina, Francesca je odličan izbor za uživanje u ljetnim večerima

Napunjena u boce tek ovog proljeća i proizvedena charmat metodom, novom tehnologijom u podrumu Feravina, vrlo moderna i urbana Francesca brut 2017., od 100 posto frankovke, na prvom je ocjenjivanju oduševila stručni ocjenjivački sud. Osvojila je zlato te titulu Best Sparkling u Villányju na prvom pograničnom ocjenjivanju rosea – Első Határmenti Rozé Borverseny Villány. U ovom šarmantnom gradu, središtu najpoznatije mađarske vinske ceste, ocjenjivao se rose proizveden od frankovke hrvatskih i mađarskih vinara iz osam vinogorja.

“Ovo je lijepo priznanje za prvo europsko predstavljanje Francesce. Zlatna medalja i titula Najbolji pjenušac još su jedna potvrda da u Feričancima radimo dobar posao i da idemo u dobrom smjeru. Iznimno mi je drago što je i ovog puta naša frankovka, sorta kojoj u Feravinu poklanjamo iznimnu pozornost, osvojila nepca ocjenjivačkog suda. Ocjenjivanje u Villányju organizirano u cilju povezivanja i razvoja prekogranične suradnje proizvođača frankovke, bila je sjajna prilika da najavimo naš prvi Festival Frankovke koji će se održati krajem rujna u Feričancima te da pozovemo proizvođače iz Mađarske da pošalju uzorke na ocjenjivanje”, kazao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina, Francesca je odličan izbor za uživanje u ljetnim večerima. Nećete pogriješiti servirate li je kao aperitiv, a možete je poslužiti uz tjestenine, bijelu ribu, voće i voćne deserte.

Prethodni članakNeto dobit Grupe Podravka 120,7 milijuna kuna
Sljedeći članakMelem dragocjeno suho ulje s dijamantnim sjajem