Franck povećao dobit na 8,7 mil. kuna

Tvrtka je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 8,7 milijuna kuna što je 14,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Proizvođač kave Franck ostvario je u prvom kvartalu ove godine neto dobit od 8,7 milijuna kuna što je 14,7 posto više u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje kada je dobit iznosila 7,6 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financisjkog izvješća koje je tvrtka u ponedjeljak objavila na Zagrebačkoj burzi.

U isto vrijeme, rasli su i ukupni prihodi koji su dosegli 151,25 milijuna kuna te su za 22 posto veći na godišnjoj razini. Pritom, prihodi od prodaje porasli su 23,8 posto, sa 127,46 milijuna kuna na 157,85 milijuna kuna u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Ukupni rashodi popeli su se za 23,3 posto sa 122,63 na 151,25 milijuna kuna. Kako se navodi u izvješću Uprave uz poslovne rezultate, tijekom proteklog kvartala tvrtka je, uz uobičajene poslove sa postojećim i novim kupcima i dobavljačima, započela pregovore sa dobavljačima opreme za završetak projekata tehnološke modernizacije više proizvodnih linija.

Društvo i u 2010. nastavlja ranije započeti proces transformacije koji podrazumijeva rast produktivnosti i povećanja efikasnosti u obradi tržišta te daljnje jačanje pozicije na izvoznim tržištima, navodi se u izvješću menadžmenta. Društvo je, navodi Uprava, pored valutnog rizika izloženo i riziku likvidnosti zbog utjecaja značajnog povećanja nelikvidnosti na tržištu. (Bankamagazin)

Prethodni članakTrgovački centri najboljeg omjera cijene i kvalitete: City Center One, Kaufland, Konzum…
Sljedeći članakMiroslav Vitković: Logično bi bilo da je Podravka pokazala zanimanje za Atlantic