Glovo odlazi iz Slovenije

Glovo je na slovensko tržište stigao 2021. preuzimanjem tvrtke Ehrana

Glovo, platforma za dostavu hrane i drugih proizvoda na kućni prag, napušta slovensko tržište, a svoje će usluge španjolska tvrtka nuditi još do 10. svibnja u 22 sata. Osoblje zaduženo za pomoć korisnicima nastavit će raditi do 31. svibnja.

Za prestanak poslovanja u Sloveniji su se odlučili na temelju ponovne ocjene prioritetnih ulaganja tvrtke, objavili su u priopćenju. “Zahvaljujemo na svim vašim narudžbama preko aplikacije Glovo. Zahvalni smo što smo imali prilike dostavljati vam”, dodali su.

Glovo je u Sloveniji uz finski Wolt glavni dostavljač hrane, a usluge nudi u Ljubljani, Mariboru, Celju, Domžalama, Grosuplju, Izoli, Kopru, Kranju, Krškom, Litiji, Medvodah, Murski Soboti, Novom mestu, Sežani, Slovenskoj Bistrici, Žalcu te na Bledu, Ravnah na Koroškem i Vrhniki.

Glovo preko svoje aplikacije povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim lancima, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a uključuje i kategoriju razno, koja korisnicima omogućava da naruče što žele.

Glovo je na slovensko tržište stigao 2021. preuzimanjem tvrtke Ehrana. Španjolska tvrtka je osnovana 2015. u Barceloni i djeluje u južnoj, srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te Africi.

Iz Glova Hrvatska objavili su kako se ova odluka odnosi samo na zatvaranje poslovanja u Sloveniji i ne utječe na druga Glovo tržišta u regiji jugoistočne Europe. “Jugoistočna Europa jedna je od ključnih regija za Glovo. Tvrtka ostaje predana svojim operacijama u preostalim zemljama u kojima trenutno posluje i vjeruje da će ova odluka ojačati poziciju platforme na ostalim tržištima”, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHercegovački maslinari brendiraju maslinovo ulje
Sljedeći članakPotrošnja u Hrvatskoj u ožujku porasla 12. mjesec zaredom