Goran Markulin imenovan za potpredsjednika FEAP-a

FEAP je Federacija nacionalnih udruga u akvakulturi koja predstavlja europske proizvođače koji se bave profesionalnim uzgojem ribe, a njen potpredsjesnik je postao direktor Cromarisa

Na Generalnoj skupštini FEAP-a (Federation of European Aquaculture Producers; Europska federacija proizvođača u akvakulturi) koja je održana 3. studenog 2020. predsjednik Grupacije akvakulture HGK Udruženja ribarstva HGK Goran Markulin imenovan je potpredsjednikom FEAP-a.

Markulin je predsjednik Udruženja ribarstva HGK i direktor Cromarisa d.d. tvrtke koja 86% prihoda ostvaruje od prodaje na inozemnim tržištima i koja spada u vodeće tvrtke u svijetu po proizvodnji brancina i orade (šesta po veličini u svijetu po proizvodnji brancina, orade i mediteranskih vrsta ribe i najbrže rastuća u sektoru u posljednjih deset godina kad je riječ o proizvodnji mediteranskih vrsta ribe).

Za predsjednicu FEAP-a imenovana je Lara Barazi (Hellenic Aquaculture Producers Org, Grčka), a Goran Markulin je na istoj sjednici imenovan i predsjednikom Komisije za mediteransku akvakulturu (MEDAQUA).

FEAP je Federacija nacionalnih udruga u akvakulturi koja predstavlja europske proizvođače koji se bave profesionalnim uzgojem ribe. FEAP podržava i promiče odgovoran razvoj akvakulture te zastupa zajednička stajališta i mišljenja europskog sektora akvakulture prema nadležnim tijelima (Europskoj komisiji, Vijeću EK, Europskom parlamentu).

Grupacija akvakulture HGK zastupa interese svih hrvatskih tvrtki koje se bave uzgojem ribe na domaćem i međunarodnom planu. Grupacija je član FEAP-a od 2004. godine i u svom radu je postigla značajne uspjehe koji su omogućili razvoj hrvatske i europske akvakulture. Navedeno imenovanje predstavlja međunarodno priznanje hrvatskim proizvođačima u sektoru akvakulture i ribarstva.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakŽuti klik uveo opciju istodnevne dostave za Grad Zagreb i okolicu
Sljedeći članakMarina Knežević – Kraš