Graševina vrhunska Iločkih podruma šampionsko vino sajma GAST

Osim šampionske titule za graševinu, Iločki podrumi osvojili su još tri zlatne i jednu srebrnu diplomu

U sklopu eno-gastronomskog sajma GAST u Splitu održano je 18. Međunarodno ocjenjivanje vina Dionizijana na kojem je Graševina vrhunska Iločkih podruma ponijela titulu šampionskog vina u jakoj međunarodnoj konkurenciji, priopćeno je iz ove vinarije.

Pritom navode kako je ova nagrada posebno značajna jer je po prvi puta u kategoriji suhih vina pobijedila graševina, a ne vino sorte pošip.

Graševina vrhunska Iločkih podruma suho je bijelo vino, zlatno- žute boje sa zelenkastim notama. U aromatskom profilu dominiraju voćni mirisi odnosno miris zrelog voća s nježnim mednim notama. Vino je u okusu harmonično, kremozno i lijepe ugodne svježine. U tijelu puno s dugim slatkastim okusom.

Na ovogodišnjoj Dionizijani, uz šampionsku titulu za vrhunsku graševinu, Iločki su podrumi dobili još tri zlatne diplome: za chardonnay vrhunski 2011., traminac vrhunski 2011., traminac izborne berbe 2010. godine, te srebrnu diplomu za traminac ledene berbe 2008.

Iločki podrumi su prošle godine bili proglašeni najnagrađivanijim hrvatskim podrumom prema podacima koje je skupilo međunarodno društvo vinskih kritičara i novinara, što je zasigurno veliko priznanje i nagrada za trud koji se svakodnevno ulaže u proizvodnju vina Iločkih podruma. Nagrade na ovogodišnjem sajmu GAST u Splitu samo su potvrda kvalitete vrhunskih vina Iločkih podruma, zaključuje se u priopćenju.

Prethodni članakPad potrošnje u siječnju usporio na 5,3 posto
Sljedeći članakNjemačka inflacija u veljači na najnižoj razini u dvije godine