Gubitak Pivovarne Laško 39,6 milijuna eura

pivovarna-lasko2Pivovarna Laško (PL) je u prošloj godini, ako se isključe smanjena potraživanja i otpisi, ostvarila 8,9 milijuna eura dobiti, ali je zbog otpisa i smanjivanja vrijednosti potraživanja te izdanih kredita i jamstava, u visini od 48,5 milijuna eura, zabilježila gubitak od 39,6 milijuna eura, izjavio je danas direktor PL-a Dušan Zorko.

Prihodi od prodaje prošle su godine smanjeni za 8 posto, na 99,7 milijuna eura, a većinu prihoda ili 90,8 posto ostvarena je u Sloveniji, objavila je Pivovarna Laško na Ljubljanskoj burzi. Financijski prihodi Grupe lani su, u usporedbi s 2008. godinom, smanjeni za 51,7 posto i iznosili su 4 milijuna eura, i to prvenstveno zbog nižih dividendi u tvrtkama izvan osnovne djelatnosti, a nadzorni odbor složio se da se počne s postupcima prodaje dijelova grupe koji nemaju strateško značenje i ne donose dobit.

Kompanija je prošle godine prodala nešto više od 1,01 milijun hektolitara pića, što je nešto manje nego u godini prije, a pad se prije prije svega odnosi na domaće tržište. Istodobno je na stranim tržištima prodano više od 230 tisuća hektolitara piva ili 23,3 posto više nego u prethodnoj godini. (H)

Prethodni članakCarrefour zabilježio 74-postotni pad neto dobiti u 2009.
Sljedeći članakBelje u Baranji gradi novu klaonicu i vinariju