Henkel otvorio pogon u Bileći u BiH

henkelInvesticija u tvornicu suhih cementnih proizvoda za lijepljenje pločica i fasada iz proizvodne linije Ceresit vrijedna je gotovo devet milijuna eura, a iz Bileće će se uz domaće opskrbljivati i okolna tržišta: Hrvatska, Crna Gora, Albanija i druga.

Kompanija Henkel u četvrtak je u Bileći otvorila tvornicu suhih cementnih proizvoda za lijepljenje pločica i fasada iz proizvodne linije Ceresit.

Tvornica zapošljava 30 radnika, a proizvodni kapacitet je 60.000 tona godišnje.

“Ponosni smo što otvaramo novu tvornicu Henkel Adhezivi BH u Bileći u sklopu naše strategije da zadržimo vodeću poziciju u jugoistočnoj Europi. Iz tvornice u Bileći opskrbljivat ćemo domaće i okolna tržišta, kao što su Hrvatska, Crna Gora, Albanija i druga”, rekao je Wolfgang Zettl, direktor divizije ljepila u Henkelu za jugoistočnu Europu.

Jelica Grujić, direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, istakla je da će ova investicija imati pozitivan učinak na lokalnu zajednicu i na ekonomiju BiH u cjelini. “Ova greenfield investicija predstavlja dobar primjer ostalim kompanijama”, rekla je Grujić.

Henkel posluje širom svijeta u tri područja: deterdženti i sredstva za čišćenje, njega tijela te adhezivi.

“Henkel je prisutan u BiH niz godina. Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti proširiti poslovanje otvaranjem nove tvornice. Lokacija je odabrana između ostalog i zato što se u neposrednoj blizini nalazi dobavljač mljevenog kalcijevog karbonata, najvažnije sirovine za naše proizvode. Ova tvornica predstavlja investiciju vrijednu skoro devet milijuna eura koja je izgrađena i opremljena po najvišim tehnološkim standardima”, rekao je Predrag Armuš, generalni direktor Henkela BiH. (banka.hr)

Prethodni članakAustrija postala jedno od najsporijih EU gospodarstava
Sljedeći članakKonzum i dalje najprisutniji u medijima