HGK i Nokia pokreću 5G Akademiju i radionice za poduzetnike

Radionice za tvrtke o 5G-u održavat će se virtualno, a Kesić Šapić je istaknula da će polaznici saznati više o tome što 5G čini jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije

Hrvatska gospdarska komora (HGK) u suradnji s finskom kompanijom Nokia uskoro pokreće 5G Akademiju, u sklopu koje će organizirati i 5G radionice za tvrtke, najavila je u četvrtak voditeljica Odjela za industriju HGK Tajana Kesić Šapić u sklopu zagrebačkog predavanja Nokijine stručnjakinje Leslie Shannon.

Radionice za tvrtke o 5G-u održavat će se virtualno, a Kesić Šapić je istaknula da će polaznici saznati više o tome što 5G čini jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije.

“Radionice su namijenjene tvrtkama iz svih gospodarskih grana, a cilj je omogućiti im alate za provedbu uspješne digitalne transformacije u svojim poslovnim procesima”, poručila je Šapić, najavljujući i prvu radionicu za 24. svibnja, na kojoj će predavači iz Nokije i HAKOM-a objasniti ključne prednosti 5G-a i razlike u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža.

Povodom toga, iz HGK iznose i da je 5G tehnologija okosnica 4. industrijske revolucije te da i Hrvatskoj kao i drugdje u svijetu donosi “revolucionarne promjene” u mnogim sektorima, kao i da će, po procjenama, razvoj i implementacija 5G-a rezultirati s 2,3 milijuna novih poslova u zemljama EU, dok bi na globalnoj razini 5G trebao pridonijeti rastu globalnog BDP-a za 4 bilijuna američkih dolara do 2030.

Osvrnuvši se na predavanje globalne Nokijine stručnjakinje Leslie Shannon, koje je u četvrtak u zagrebačkom prostoru HUB365 okupilo poduzetnike iz raznih sektora, od IT-a i telekoma do energetike i obrazovanja, kao i iz državne uprave, iz HGK prenose da je naznačila važnost novih tehnologija, 5G-a, mrežnih arhitektura, vizualne analitike, upravljanja robotima i dronovima, AR/VR/XR-a te metaverzuma.

“Prava 5G revolucija je stabilnost u povezanosti putem 5G mreže, koja je dovoljno stabilna i brza da može podržati napredne tehnološke procedure u pravom vremenu”, poručila je Shannon. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPevex zadržava 288 mln kn dobiti radi investicijskog ciklusa i tržišnih okolnosti
Sljedeći članakOtvoren Spar supermarket u Kaštel Sućurcu