Hrvatska dobila portal za privremeno zapošljavanje

Novi internetski portal danasradim.hr, specijaliziran za privremeno i sezonsko zapošljavanje, od danas je krenuo s radom.

Portal danasradim.hr je potpuno hrvatski proizvod koji je pokrenula Maja Bogović, doktorandica zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, koja je okupila stručnjake iz raznih grana i pokrenula projekt koji je danas pušten na tržište.

Naknadno se projektu priključio i Nikola Jurčić, renomirani stručnjak s dugogodišnjim iskustvom na rukovodećim i marketinškim pozicijama. Izvedbu portala i tehničku podršku potpisuje odlična mlada informatička kompanija Plava tvornica iz Virovitice koja je omogućila da stranica ima prepoznatljiv, moderan dizajn i jasne funkcionalnosti.

Kako se situacija na tržištu rada dramatično promijenila ne samo u zadnjih par godina, već i u odnosu na prošlu godinu ova je stranica pravo osvježenje i nužna promjena na tržištu sezonskog rada.

Hrvatska kao izrazito sezonska država ima jako veliku potrebu za sezonskim zapošljavanjem a sve do sada nije postojala takva usluga na tržištu gdje bi se na jednostavan način spojili poslodavci s potencijalnim radnicima.

Upravo ta situacija na hrvatskom tržištu i problematika u vezi sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi, turizmu, građevini i ugostiteljstvu dovela je vlasnike do ideje osnivanja portala danasradim.hr koji na jednostavan način spaja poslodavce s osobama koje traže posao, navode pokretači ovog projekta.

Na danasradim.hr poslodavci u svega par klikova mogu pronaći odgovarajućeg privremenog radnika, a radnici privremeni posao po svojoj mjeri.

Poslodavci su već sada svjesni problema sa sezonskim zapošljavanjem radnika te je situacija takva da je sve teže naći adekvatne i pouzdane radnike za svoj posao a preko portala danasradim.hr to mogu učiniti na brz, fleksibilan i jednostavan način.

Portal danasradim.hr se razlikuje od drugih po tome što je transparentan i dostupan svima a sama komunikacija između radnika i poslodavca je dvosmjerna. Portal danasradim.hr funkcionira na način da svi koji traže posao trebaju napisati u čemu su dobri (navesti svoja znanja, dodatne vještine i sposobnosti) za posao koji ih zanima.

Upravo na temelju provjerenih vještina ali i ocjena radnika, poslodavac može brzo i lako izabrati adekvatnog radnika za svoj posao. Također, portal danasradim.hr funkcionira temeljem obostranog ocjenjivanja.

To znači da nakon što završi svoj posao, radnik ocjenjuje poslodavca kod kojeg je radio, a taj isti poslodavac ocjenjuje radnika. Tako ocjene postaju transparentne i vidljive svima, a služe i kao pomoć drugim radnicima prilikom odabira posla, odnosno poslodavcima prilikom lakšeg odabira radnika.

Osim toga, portal danasradim.hr nudi na jednom centralnom mjestu, pod nazivom Informativka, informacije i savjete oko zapošljavanja privremenih radnika s različitim statusima, uključujući studente, učenike srednjih škola, umirovljenike i sve ostale koji su zainteresirani za privremeni posao.

Prethodni članakJubilarni 10. Hotel&Gastroteh
Sljedeći članakPet razloga zašto pokrenuti web trgovinu