Hrvatska vina na prezentaciji u Austriji

agrokor-vina-midiU austrijskom Obertauernu na prezentaciji pod nazivom Wine & Snow predstavljena su hrvatska vina iz asortimana Vina Belje, Vina Laguna, Iločkih podruma i Istravina, tvrtki koje posluju u sastavu koncerna Agrokor.

Manifestaciju Wine & Snow pohodili su brojni ljubitelji vina, gastronomi, vinski kritičari, sommelieri, novinari i distributeri koji su, uz poznata vina iz Austrije, Francuske, Italije i drugih vinskih destinacija, imali priliku kušati i hrvatska vina iz asortimana Vina Belje, Vina Laguna, Istravina i Iločkih podruma.

Prezentaciju hrvatskih vina održao je Franjo Francem, pomoćnik direktora za vinarstvo Agrokor vina, navode iz te tvrtke. Prezentaciju Wine & Snow u poznatom austrijskom zimskom i skijaškom odredištu organizirala je tvrtka Del Fabro, distribucijski partner Agrokor vina.

U tematskom dijelu prezentacije predstavila su se vina iz Južnog Tirola, Beča, Bordeauxa, zatim Velika zrela vina Austrije te vina iz bogatog asortimana distribucijskog lanca High Spirits, a od hrvatskih vina predstavljena su Vina Laguna 2010, Vina Belje – Merlot 2008, Postup Donja Banda 2007, Graševina Iločki Podrumi vrhunska 2009, Graševina Principovac 2008 i Traminac Vrhunski 2008.

Nova prilika za predstavljanje hrvatskih vina austrijskom tržištu bit će već krajem veljače, kada će se ovakva prezentacija vina održati u poznatom bečkom restoranu Donauturm, ističe se u priopćenju Agrokor vina.

Prethodni članakAdria se mora riješiti 73.680 kg zamrznute ribe
Sljedeći članakOdržana Skupština Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore